PlaySport LIVE cu Adrian Iencsi. România câștigă cu Armenia, dar îl pierde pe Rădoi! Lista scurtă pentru postul de selecționer: cine e favorit?

Sorin Chiriac / 12.10.2021, 17:20

Victorie importantă a echipei naționale de fotbal, care a urcat pe loc de baraj, după victoria la limită, 1-0 în fața Armeniei. La finalul partidei a venit însă și anunțul-șoc: Mirel Rădoi a spus că renunță la postul de selecționer! Imediat au început speculațiile: de ce a ales să plece în acest moment? Forțează mâna FRF pentru un nou contract? A semant deja cu o echipă de club? Care este lista scurtă de înlocuitori?

Afli totul, în DIRECT, la PlaySport LIVE!

Vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări, în DIRECT, PlaySport LIVE, împreună cu fostul internațional Adrian Iencsi! Coleg la națională cu Mirel Rădoi, fostul jucător al Rapidului va încerca să explice ce se ascunde în spatele deciziei lui Rădoi și cum va influența anunțul acestuia viitorul fotbalului românesc.

Rădoi îl propune pe Olăroiu

Întrebat aseară, după ce și-a anunțat plecarea, pe cine vede în locul său pe banca echipei naționale, Rădoi nu a ezitat să pronunțe un nume. Pe cel al mentorului său, Cosmin Olăroiu. Acesta este cel văzut de Rădoi drept cel mai potrivit antrenor, singura varianta de succes, în ceea ce privește reconstrucția echipei naționale. Olăroiu e într-adevăr liber de contract, iar numele lui apare mereu pe lista posibililor selecționeri. Doar că nu e, momentan, nimic concret.

Mutu, varianta de rezervă

Dar cum varianta Olăroiu este totuși una mai degrabă greu de realizat, prima opțiune de back-up ar fi Adrian Mutu, scrie Playsport.ro. Cel care cunoaște bucătăria internă a naționalei. Adrian Mutu i-a pregătit pe ”tricolorii mici” până în martie și pentru o acomodare cât de cât mai rapidă, din mers, pare să fie potrivit, în caz de urgență. Un plus e și relația bună pe care Mutu o are cu Mihai Stoichiță, cel care are ultimul cuvânt în desemnarea selecționerilor.

Varianta-șoc: Stoichiță-Lippi, înapoi în iarbă

Există însă și varianta hard-core, pe care se pare că Răzvan Burleanu ar lua-o în seamă: în eventualitatea în care Rădoi demisionează, naționala merge la barajul pentru Mondial și nu se găsește rapid un înlocuitor, Mihai Stoichiță ar urma ”să coboare în iarbă” din nou și să conducă echipa măcar o perioadă de tranziție! Desigur că pe piață sunt aruncate, ca de obicei și numele ”grele” din fotbalul românesc, Gică Hagi și Dan Petrescu, ba chiar Ladislau Boloni, dar este greu de crezut că vor fi luat cu adevărat în calcul, date fiind relațiile dintre boss-ul FRF și componenții ”Generației de Aur”.

PlaySport LIVE, luni, marți și vineri, de la 18:00!

La PlaySport LIVE, așa cum v-am arătat că ne stă în obicei, vom încerca să discutăm cu eroii momentului, să disecăm fără încrâncenare, dar cu argumente, tot ce se întâmplă în fotbalul românesc.

Playsport Live vine în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi vizionată pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube.