Ce se întâmplă cu Mirel Rădoi? Mihai Stoichiță i-a băgat pe fani în ceață

Ștefănescu Dragoș / 10.08.2021, 15:52
Ce se întâmplă cu Mirel Rădoi? Mihai Stoichiță i-a băgat pe fani în ceață

Datorită rezultatelor slabe ale echipei naționale a României, funcția de selecționer a lui Mirel Rădoi este mereu pusă la îndoială. După prestația modestă a României la JO de la Tokyo, tot mai mulți anunță iminenta plecare a lui Rădoi. La ultima conferință de presă, Mihai Stoichiță i-a băgat pe fani în ceață cu declarațiile sale despre selecționerul României.

Mihai Stoichiță i-a băgat pe fani în ceață

În cadrul unei conferințe de presă , Mihai Stoichiță a făcut câteva declarații despre viitorul lui Rădoi pe banca tehnică a României. Șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF a fost enigmatic în precizările oferite în privința selecționerului.

E o întrebare destul de delicată să mă pronunț înaintea meciurilor respective asupra viitorului lui Rădoi. Mirel își face viitorul singur, cum vrea, el. Așa cum îl știți, este un antrenor foarte bun, care știe să își organizeze munca foarte bine și cred că va reuși să șteargă din ce a fost din întâlnirile premergătoare ca impresii.

Eu cred că și înainte de Olimpiadă, dar și după Olimpiadă, Mirel nu s-a putut desprinde de ideea de echipă națională mare. A încercat tot ce era posibil la Olimpiadă și a reușit, cu o echipă încropită la scara avionului.

Nu o echipă rea, o echipă bună, dar care nu a beneficiat de jucătorii care erau mult mai aproape de acum 4 luni de zile de echipa națională olimpică”, a spus Mihai Stoichiță, cu ocazia prezentării lui Florin Bratu ca selecționer al României U21.

România a avut evoluții modeste la Tokyo

România a terminat grupa de la JO 2020 pe locul 3, cu patru puncte și un gol marcat. Cu toate acestea, Mirel Rădoi le-a luat apărarea elevilor săi. Selecționerul a declarat că în Japonia au fost condiții foarte dificile pentru jucătorii români.

Sunt fericit pentru băieți, am reușit să ne montăm după eșecul cu Coreea de Sud. Din păcate n-am avut prea mult noroc. E vorba și de șansă atunci când există un meci între două echipe atât de echilibrate. Să vedem ce vor extrage jucătorii după această experiență, nu putem acuza pe nimeni.

Acum este ușor să acuzăm, dar nu știe nimeni ce se întâmplă aici, munca și sacrifiicile jucătorilor. Nu știe nimeni că de când am venit aici nimeni nu poate să doarmă mai mult decât 4 ore, jucătorii ieșeau cu ochii cât două cepe la antrenament.

Mâncarea nu a fost așa cum ne-am fi așteptat în primele zile, drumurile sunt foarte lungi, practic am reușit să ne montăm printre noi, să ne strângem printr-o comunicare foarte bună, ședințe, prin socializare. După acel rezultat rușinos cu Coreea de Sud am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”, a spus Mirel Rădoi, pentru TVR.