Numele lui David Popovici e pe buzele coloșilor din sport. Alain Bernard îl face un portret de vis românului

Octavian Vasilescu 22.06.2022, 21:17
Numele lui David Popovici e pe buzele coloșilor din sport. Alain Bernard îl face un portret de vis românului

Marele Alain Bernard (39 de ani) are numai cuvinte de laudă pentru David Popovici (17 ani). Românul tocmai a devenit dublu campion mondial la Budapesta.

Miercuri, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta. Acest succes vine la două zile după ce românul a triumfat în proba de 200 metri liber.

David Popovici l-a impresionat pe Alain Bernard

Multiplu campion campion olimpic și mondial, Alain Bernard este cucerit total de David Popovici:

Popovici este extraordinar. Un înotător fantastic, este o plăcere să îl urmărești cum evoluează. Foarte abil și foarte eficace, cu o enormă lejeritate în apă, are modalități impresionante de a înota.

Ne întrebăm până unde poate merge. Chiar dacă este dificil de spus, cred că poate înota sub 46.80 secunde sau chiar 46.70. Mă impresionează!

A trecut mult timp de când evoluează la un nivel ridicat. David este un băiat foarte concentrat și implicat. Și când te gândești că nu are decât 17 ani… Cred că există o marjă de progres importantă. Am văzut rar un asemenea tânăr.”, a spus Bernard, citat de Digi Sport, înaintea finalei din proba de 100 metri liber.

A scris istorie la Budapesta

Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe, 100 metri liber și 200 metri liber! Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad. Sportivul nostru a reușit acum această performanță incredibilă, la Budapesta.

Popovici a devenit astfel primul dublu campion mondial din istoria natației românești.

David Popovici, lăudat de presa din străinătate

L’Equipe: „Maxime Grousset a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de natație, în proba de 100 metri liber. Francezul a fost învins de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la o medalie de aur, dar Grousset a fost învins cu șase sutimi. Popovici a obținut medalia de aur, iar canadianul Joshua Liendo Edwards a completat podiumul”.

Marca: „Dublă istorică pentru tânărul David Popovici. Pentru prima oară din 1973 încoace, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. O finală de 100 metri liber este o cursă unică, nu se compară cu nimic. Presiunea nu-l afectează pe Popovici, care a câștigat pe final. Chiar dacă a arătat mai bine în semifinale, unde a avut un stil agresiv, Popovici a tranșat și finala. Întreaga lume a sportului îl consideră un star în ascensiune”

RMC Sport: „David Popovici a devenit al doilea cel mai tânăr campion mondial din istorie. Americanul Andy Coan rămâne lider în acest clasament. Maxime Grousset a ratat medalia de aur la numai șase sutimi, fiind învins de Popovici”.

Urmăriți Playsport.ro și pe