Poveste teribilă a unui fost campion cu FCSB: ”Nu mi-am mai simțit mâinile și picioarele!”

Olteanu Ștefan / 23.02.2021, 13:59
Poveste teribilă a unui fost campion cu FCSB: ”Nu mi-am mai simțit mâinile și picioarele!”

A fost campion de trei ori cu FCSB în Liga I, însă își putea încheia cariera într-un mod teribil. Fotbalistul a vorbit despre drama prin care a trecut în sezonul trecut.

Poveste teribilă a unui fost campion cu FCSB

Andrei Prepeliță, triplu campion cu FCSB în Liga I, a avut probleme grave de sănătate în anul trecut. Prepeliță a jucat ultima oară la FC Argeș, în Liga II. Ajuns la 35 de ani, după aventura la echipa piteșteană, Prepeliță și-a pus ghetele în cui la finalul acestui an.
Principalul motiv care l-a determinat să ia aceasta decizie a fost sănătatea sa. Deși medicii i-au recomandat încă de anul trecut să se retragă, mijlocașul a continuat să lupte pentru promovarea lui Argeș în Liga I, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Cu toate acestea, Prepeliță recunoaște că s-a supus unor riscuri uriașe:

Eu am pus umărul la promovarea echipei într-o situație riscantă și, în general, mi-am făcut treaba ca jucător la FC Argeș. Anul trecut, pe vremea asta, am avut o accidentare care putea fi foarte gravă. Am jucat un amical cu echipa a doua a celor de la Craiova. La o fază fixă, un junior al lor a venit în viteză și mi-a sărit cu genunchiul în cervicală. Am avut probleme. N-am mai simțit mâinile, picioarele în acele momente. Câteva minute n-am mai putut să mă ridic. Am rămas cu dureri foarte mari ale mâinilor”, a dezvăluit Prepeliță, pentru GSP.

Andrei Prepeliță, dezvăluiri despre cum a contribuit la promovarea lui Argeș în Liga I
Andrei Prepeliță, dezvăluiri despre cum a contribuit la promovarea lui Argeș în Liga I

Andrei Prepeliță: „Doctorii mi-au spus să renunț! Am fost inconștient.”

În prezent director sportiv al clubului Argeș, Prepeliță a dezvăluit ce i-au spus medicii imediat după accidentare. Fostul jucător a fost sfătuit de doi doctori să renunțe imediat, dar decizia sa a surprins.

Am făcut un RMN, iar doi din trei doctori mi-au spus să renunț, pentru că vertebra intrase în nerv și presase foarte tare. Mi-au spus că la un eventual contact mai tare se poate întâmpla ceva grav. La momentul ăla am continuat așa. Gândindu-mă în urmă, am fost inconștient. Dar tot ce am făcut am făcut cu sufletul aici”, a mai spus Prepeliță, conform sursei citate.

Prepeliță a evoluat în carieră pentru Unirea Slobozia, Argeș, Craiova, FCSB, Ludogorets, Rostov și Concordia Chiajna. În echipa națională a României, fostul mijlocaș a strâns 14 apariții.
Cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist le-a obținut la FCSB. Împreună cu roș-albaștrii, Prepeliță a cucerit trei titluri de campion, în 2013, 2014 și 2015. Tot cu FCSB, Prepeliță a câștigat și Cupa României, în 2015, și Supercupa în 2014.
În 2016, el reușea să câștige titlul în Bulgaria cu Ludogorets.

Andrei Prepeliță are trei titluri în palmares cu FCSB
Andrei Prepeliță are trei titluri în palmares cu FCSB
VIDEOCLIPUL ZILEI