Povestea incredibilă a ”bunicului” de 54 de ani care încă joacă la nivel înalt. Messi nu era născut la debutul său!

Catinca Giosanu 13.01.2021, 10:58
Povestea incredibilă a ”bunicului” de 54 de ani care încă joacă la nivel înalt. Messi nu era născut la debutul său!
La cei 54 de ani ai săi, un bărbat din Japonia încă joacă fotbal la nivel înalt. Și asta, în ciuda vârstei înaintate pe care o are.

El este cel mai vârstnic jucător profesionist de fotbal din lume

Kazuyoshi Miura nu poate sta departe de terenul de fotbal nici măcar la 54 de ani. Sportivul încă joacă la nivel înalt.  Japonezul evoluează pe post de atacant și este cel mai în vârstă fotbalist din lume. El şi-a prelungit cu un an contractul cu echipa din prima ligă japoneză Yokohama FC, notează mundodeportivo.es.
Bărbatul de origine japoneză va împlini 54 de ani pe data de 26 februarie 2021, cu o zi înainte de începerea noului campionat. Asta înseamnă că el va bifa al 36-lea sezon ca jucător profesionist.
De curând, Yokohama FC a făcut anunțul oficial că i-a prelungit contractul pentru încă un sezon.
Adevărul este că japonezul nu mai joacă foarte mult, drept dovadă este faptul că în campionatul trecut nu a bifat decât patru apariții, dar experiența acumulată de-a lungul timpului ii ajută pe cei mai tineri să evolueze.
Kazuyoshi Miura, cel mai batran marcator din fotbal
Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân marcator din fotbal / Sursa Foto: GSP.ro

Cine este Kazuyoshi Miura?

Kazuyoshi Miura şi-a început cariera la Santos, în Brazilia, în 1986, an în care a jucat şi la Palmeiras.

În 1992, el a câştigat Cupa Asiei cu Japonia. Astfel, Miura a fost desemnat cel mai bun jucător japonez al anului. Cu toate acestea, nu a putut să-şi reprezinte ţara la debutul ei în turneul final al Cupei Mondiale din Franţa, care a avut loc în 1998.

El a fost pe teren în 1993, când a avut prima ediţie a J League, campionatul profesionist japonez. Neconvocarea lui a stârnit controverse în Japonia, după ce a marcat de 14 ori în preliminarii. El a înscris 55 de goluri în 89 de jocuri pentru naţionala Japoniei.

Japonezul a marcat ultima dată împotriva formaţiei Thespakusatsu Gunma, în 2017, în divizia secundă a Japoniei. La acel moment, el a devenit cel mai bătrân jucător care a înscris într-un meci din liga profesionistă japoneză. Avea 50 de ani şi 14 zile.

Messi nu era născut la debutul său!

Sezonul 2021 va fi cel cu numărul 36 pentru Miura ca profesionist. Mai bine de jumătate dintre colegii săi din prezent au sub 28 de ani și nici măcar nu erau născuți când lui Miura i se atribuia titulatura de superstar în fotbalul asiatic. Nici măcar Messi nu era născut atunci când Miura debuta în fotbalul profesionist.
Miura se poate lăuda că a jucat fotbal pe patru continente în cinci decenii diferite. Printre cele mai importante cluburi se numără Santos, Genoa, Dinamo Zagreb, Kawasaki și Sydney.
Spre deosebire de bărbatul de 54 de ani, Ronaldinho a jucat ultimul meci în fotbalul profesionist la 35 de ani. În schimb, Zanetti și-a lungit cariera până la 41 de ani.
Miura este și cel mai în vârstă jucător și marcator din lumea fotbalului profesionist și singurul jucător care a apărut în FIFA96 și încă mai evoluează în fotbalul profesionist.
Urmăriți Playsport.ro și pe