Poziția lui Gică Hagi în scandalul dintre jucătorii „Generației de Aur”: „Trebuie să ascultați ce zic eu”

Robert Zanfir / 23.11.2021, 17:33
Poziția lui Gică Hagi în scandalul dintre jucătorii „Generației de Aur”: „Trebuie să ascultați ce zic eu”

Gică Hagi a evitat un verdict în privința scandalului dintre Florin Prunea și Ilie Dumitrescu. Cei doi au intrat în conflict după ce „Regele” a acceptat invitația lui Răzvan Burleanu de a negocia o eventuală preluare a naționalei.

S-a risipit și cel mai frumos vis din fotbalul românesc. Generația de Aur este în scandal după ce Gică Hagi a acceptat să negocieze cu Răzvan Burleanu. Deși fostul mare jucător al naționalei a refuzat în cele din urmă oferta, gestul său l-a ultragiat pe Florin Prunea, care a intrat în conflict cu Ilie Dumitrescu, un apropiat al lui Hagi.

Poziția lui Gică Hagi în scandalul dintre jucătorii „Generației de Aur”: „Trebuie să ascultați ce zic eu”

Postul lăsat vacant de Mirel Rădoi a scindat Generația de Aur. Ilie Dumitrescu a aplaudat gestul lui Răzvan Burleanu, care l-a invitat la o discuție pe Gică Hagi. Fostul mare jucător a acceptat, spre nedumerirea lui Florin Prunea, un mare contestatar al președintelui FRF.

„Am văzut comentarii, am făcut extraordinar de bine că nu am acceptat propunerea. Preşedintele a dorit să preiau echipa naţională. Nu am vrut să fac nicio concesie, a fost destul de clar.

Nu am fost ofertat de 3 ori, a mai fost o discuţie mică. S-a discutat vag o dată, înainte de Cosmin Contra. Am şi zis, s-a discutat, fără să se ducă atât de departe.

Atunci am spus acelaşi lucru pe care l-am spus şi acum. A insistat preşedintele să sunăm avocaţii. Am zis că nu se poate. Am spus că sunt un tip care nu aduce confuzie. Îmi doresc să antrenez o echipă naţională, dar nu pot să fac asta dacă nu îmi vând acţiunile. Nu se poate. Am onorat invitaţia unui preşedinte, dar v-aţi dus prea departe cu comentariile” , a declarat Gică Hagi la Digi Sport.

Gică Hagi: Îi voi respecta pe viață!

Gică Hagi evită să îi răspundă direct lui Florin Prunea. Totuși, acesta precizează că fiecare are dreptul la opinie și că îi va respecta mereu pe foștii lui colegi.

Trebuie să mă ascultaţi ce zic eu, contează doar ce spune unul sau altul. Nu e legat de mine ce a zis Prunea. Trebuie să ţineţi cont de ce am zis eu, lucrurile sunt simple: nu pot să fiu antrenorul naţionalei, chiar dacă îmi doresc.

Nu a trecut o zi, ce văd e incredibil. Gică e cumnatul meu, dar deciziile în viaţa mea le iau eu. Vorbiţi cu liderul Generaţiei, nu vorbiţi cu oricine. Am destulă personalitate să vorbiţi cu mine.

Burleanu m-a dorit foarte mult, nu am lăsat cale de interpretări. Nu există rupturi, există opinii. Fiecare jucător are personalitate şi eu respect părerea oricărui coleg. Îi voi respecta pe viaţă, nu toţi trebuie să gândească la fel ca mine.

Eu am părerea mea. Fiecare ia deciziile pentru el. Văd că nu ţineţi cont de ce spune persoana care a fost în faţă. Ce a spus subsemnatul contează cel mai mult. Toată ziua mi-aduceţi aminte ce a spus Florin despre Dumitrescu.

Ce au discutat Hagi și Răzvan Burleanu

„Concret, m-am întâlnit cu preşedintele. Fiecare poate spune ce doreşte, fiecare din generaţia noastră are personalitate. Am vrut să mă întâlnesc cu el. Patru ore, am discutat despre fotbal, despre ce îşi doreşte.

I-am spus că România are antrenori foarte buni. E generaţia care a crescut în anii 80-90. Sunt jucători buni, de perspectivă. Nu i-am dat nume de antrenori.

Nu voi face asta niciodată. Eu mi-am zis părerea şi de faţă cu dânsul. Obiectivul cel mare este de a face o echipă mare”, a mai spus Hagi