Prăbușirea lui Marius Șumudică la Malatyaspor. Echipa românului s-a afundat serios în clasamentul din Turcia

Ștefănescu Dragoș / 19.12.2021, 16:05
Prăbușirea lui Marius Șumudică la Malatyaspor. Echipa românului s-a afundat serios în clasamentul din Turcia

Malatyaspor are serie incredibilă de rezultate negative în Super Lig. Echipa lui Marius Șumudică a pierdut o nouă partidă și s-a afundat serios în subsolul clasamentului.

Echipa lui Marius Șumudică s-a afundat serios în subsolul clasamentului din Super Lig

Yeni Malatyaspor a pierdut azi în fața lui Rizespor, scor 0-1, în etapa a 17-a din Super Lig. Meciul a fost decis în minutul 80, când Deniz Hummet a marcat golul victoriei pentru Rizespor. În urma acestui nou eșec, echipa lui Marius Șumudică se află pe locul 19, cu doar 14 puncte acumulate.

Yeni Malatyaspor a înregistrat cinci înfrângeri şi două remize în ultimele şapte meciuri din campionatul Turciei. În urma parcursului dezastruos al echipei, Marius Șumudică își vede postul în mare pericol. Pentru Yeni Malatyaspor urmează înfruntarea cu o altă echipă ce a fost antrenată de Șumudică, Kayserispor, pe 23 decembrie, la Malatya.

Marius Șumudică pune piciorul în prag la Malatyaspor

În etapa trecută, Yeni Maltyaspor a fost zdrobită pe teren propriu de Alanyaspor, scor 2-6. La finalul partidei, Marius Șumudică a fost extrem de vehement. Tehnicianul român a dat un ultimatum conducerii clubului turc. Șumudică a cerut transferuri cât mai repede posibil pentru a scoate echipa din forma dezastruoasă prin care trece. În cazul în care nu se vor face aceste mutări, Șumudică a amenințat că va pleca.

În primul rând, am vrut să îmi prezint scuzele în fața fanilor. Asta a reprezentat gestul. În astfel de stituații, antrenorii sunt cei care plătesc. Nu voi vorbi urât de jucători, dar nu înțeleg unele greșeli.

Mai există o singură șansă pentru a continua la Yeni Malatyaspor. Conducerea trebuie să îmi aducă jucătorii pe care îi vreau! Cine a făcut transferurile în vară să își asume!

Nu vreau să îmi asum greșelile altora. Dacă vin jucătorii pe care îi vreau, rămân în Ligă. Dacă nu, nu! I-am dat lista în urmă cu două săptămâni președintelui”, a declarat Marius Şumudică.

Presa din Turcia sare la gâtul lui Marius Șumudică

Parcursul extrem de slab al echipei Yeni Malatyaspor dar și declarațiile controversate ale lui Marius Șumudică au declanșat furia jurnaliștilor turci. Fehmi Özgüler, cunoscut pentru reacțiile dure avute la adresa lui Marius Șumudică de-a lungul ultimilor ani, a publicat un editorial prin care l-a desființat pe antrenorul român. Șumudică este criticat pentru declarațiile făcute la adresa jucătorilor săi și este numit ”o persoană necalificată” pentru postul de antrenor al lui Yeni Malatyaspor.

Malatyaspor, care speră să evite retrogradarea, l-a adus ca pe un salvator. Când a ajuns, a câștigat un meci sau două, iar apoi a făcut mare spectacol, și-a ridicat jucătorii în slăvi. Apoi, după câteva rezultate nefavorabile, i-a criticat fără milă pe jucătorii pe care anterior îi lăudase, spunând că ‘unii jucătorii nu sunt de campionatul Turciei, am nevoie de 7-8 fotbaliști’. A început să se gândească apoi cum își poate aduce jucătorii pe care îi vrea.

Cum poți să motivezi niște jucători pe care îi critici? Bineînțeles că nu poți. După ce a încasat șase goluri cu Alanyaspor pe teren propriu, Șumudică și-a dat jos de la gât fularul lui Malatyaspor și l-a pus în buzunar, uitându-se către public și parcă spunând: ”Gata, mi-am terminat treaba aici”.

Șumudică, nu e vina ta. Vina este a președintelui și a conducerii lui Malatyaspor, care i-a oferit o șansă unei persoane necalificate ca tine. Șumudică, tu ești un om fals și un dansator din buric, nu un antrenor.”, a scris Fehmi Özgüler, conform Futbol Medya.