Premier League este în pericol! Fotbalul ar putea lua din nou o pauză în Anglia, din cauza pandemiei

Radu Bordei 30.12.2020, 16:11
Premier League este în pericol! Fotbalul ar putea lua din nou o pauză în Anglia, din cauza pandemiei

Premier League este în pericol din cauza pandemiei. Noua tulpină a virusului face ravagii și în fotbal, iar Premier League s-ar putea opri pentru cel puțin două săptămâni.

În ultimile zile au apărut tot mai multe cazuri la cluburile din Premier League. De altfel meciul dintre Everton și Manchester City a fost amânat. Trupa lui Guardiola a suferit mai multe cazuri de Covid-19

Premier League este în pericol

Chiar dacă oficialii au sfătuit cluburile să ia măsuri și mai stricte, cazurile au început să se înmulțească. Sheffield United și Fulham au confirmat deja mai multe cazuri. Managerul celor de la Southampton, Ralph Hasenhuttl, este deja în izolare și nu poate conduce echipa de pe margine.

Partida dintre Tottenham și Fulham este în pericol de a nu se disputa. De altfel, managerul celor de la West Bromwich, Sam Allardyce, cere două săptămâni de pauză.

„Am 66 de ani, ultimul lucru de care am nevoie este să mă infectez cu Covid. Probabil jucătorii vor fi bine, dar cineva ca mine este în pericol” a declarat antrenorul

Oficialii speră să evite oprirea fotbalului

O eventuală oprire a competiției ar fi un coșmar pentru șefii fotbalului din Anglia. Programul este și așa unul foarte încărcat, o nouă pauză ar duce la un orar imposibil.

Ziariștii britanici anunță că grupările din Premier League au fost informate să ia măsuri mais tricte și să se asigure că regulile nu sunt încălcate. Inspectorii sanitari ar fi depistat niște încălcări ale protocolului, așa că respectivele cluburi au fost deja atenționate.

Cluburile vor mări frecvența testelor efectuate de jucători și staff. Se va ajunge și la trei testări pe săptămână.

Manchester City ar putea rata și meciul cu Chelsea

Echipa lui Gaurdiola este acum în centrul atenției, după ce a izbucnit un focar de covid la echipă. Toată echipa va fi testată pentru a se vedea exact care este gravitatea situației. Gabriel Jesus și Kyle Walker sunt deja în izolare, dar apariția altor cazuri a dus la amânarea meciului cu Everton.

Totuși, nu se știe dacă partida cu Chelsea, de duminică, se va putea disputa. Asta ar reprezenta o durere de cap în plus pentru factorii de decizie din Premier League.

„Cetățenii” sunt o echipă angrenată și în Europa, iar o nouă amânare ar fi un coșmar. De aceea șefii Ligii din Anglia încearcă să prevină o pauză și să se dispute cât mai multe meciuri posibile.

Dar lucrurile sunt tot mai grave, iar Premier League este în pericol de a se opri din nou.

Urmăriți Playsport.ro și pe