Premieră pentru Simona Halep. Ce urmează să se întâmple în ianuarie

Moldoveanu Camelia / 14.12.2021, 20:02
Premieră pentru Simona Halep. Ce urmează să se întâmple în ianuarie

Simona Halep o să aibă parte în sezonul 2022 de o adevărată premieră. Campioana României, aflată în acest moment pe locul 20 WTA, a anunțat programul pentru noul sezon care începe în ianuarie.

2022, anul în care Simona Halep joacă în trei turnee în Australia

După un sezon dificil în 2021 din cauza accidentării suferite la Roma, Simona Halep începe în forță anul 2022. În Australia urmează să se organizeze un număr record de turnee ATP și WTA, iar Simona o să paticipe la trei.

Primul turneu al Simonei din 2022 este Melbourne Summer Set, programat în perioada 4 – 9 ianuarie. Turneul este unul de categoria WTA 250.

Următoarea oprire o să fie la Sydney, turneul de categoria WTA 500 care are loc în perioada 10 -15 ianuarie.

Iar cea de-a treia oprire în Australia, însă cea mai importantă, o să fie Australian Open. Acesta este primul turneul de Grand Șlam din sezon și are loc în perioada 17 – 30, la Melbourne.

Premieră după premieră pentru Simona Halep

Simona Halep se bucură în continuare de pauza competițională, însă a început deja să își organizeze traseul pentru sezonul următor și a anunțat că va participa în premieră la un turneu din SUA. Este vorba despre Credit One Charleston Open, care va avea loc în statul Carolina de Sud, din SUA, în intervalul 4-10 aprilie.

Organizatorii turneului au primit cu mult entuziasm vestea că Halep va participa pentru prima oară la acest turneu și au făcut un anunț oficial prin intermediul rețelelor de socializare.

Este oficial. Simona Halep vine la Charleston! În 2022, fostul număr 1 mondial și dublă câștigătoare de Grand Slam va juca în acest turneu pentru prima dată. Abia așteptăm să o primim în Lowcountry (n.r. – zona de coastă a Carolinei de Sud).

Jucătoarea din România a adunat în carieră 22 de titluri și a fost prezentă în TOP 5 WTA timp de 7 ani la rând, în intervalul 2014 – 2020. În 2021, ea s-a calificat în trei sferturi de finală, două semifinale și a ajuns în actul final la Transylvania Open. Simona Halep a încheiat anul competițional din postura de număr 20 WTA”, au scris organizatorii turneului de la Charleston, pe Twitter.

Turneul de la Charleston, prevăzut în 2021 cu premii de 565.530 dolari, a fost câștigat ultima dată de Veronika Kudermetova (24 de ani – 31 WTA). Ediția din 2020, la care își anunțase prezența și Simona Halep, a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19. Meciurile sunt găzduite de arena LTP Daniel Island și se joacă pe zgură verde, în exterior.

S-ar putea alege cu un premiu important

Campioana României a încheiat sezonul 2021 pe locul 20 în clasamentul WTA. A fost un an greu pentru Halep, mai ales din cauza accidentărilor care nu i-au dat pace. Cu toate că nu a câștigat niciun trofeu și a ieșit din Top 10, jucătoarea de tenis s-a remarcat la Transylvania Open.

În meciul cu Gabriela Ruse, meci câștigat cu 6-1, 6-2, Simona Halep a reușit un lung linie superb. Cu această lovitură, fostul lider mondial a câștigat premiul pentru Lovitura Lunii în WTA pentru luna octombrie.

Cu aceeași super-lovitură, Simona Halep a fost nominalizată în cursa pentru Lovitura Anului. Campioana României se luptă pentru câștigarea acestui titlu cu alte patru jucătoare de tenis: Swiatek, Camila Giorgi, Conny Perrin și Magda Linette, iar lovitura sa poate fi votată pe site-ul WTA. Până în acest moment, Halep are un procentaj de peste 70% din voturi.