Președintele ANAD îl avertizează pe Dani Coman să nu-l amenințe pe Ioniță. Ce riscă oficialul

Catinca Giosanu 26.01.2021, 13:52
Președintele ANAD îl avertizează pe Dani Coman să nu-l amenințe pe Ioniță. Ce riscă oficialul

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristi Balaj, a vorbit despre cazul de dopaj de la Astra Girugiu. Oficialul l-a avertizat pe Dani Coman să nu-l amenințe pe Ioniță. Ce riscă el acum?

Ce i-a transmis președintele ANAD lui Dani Coman

Lumea fotbalului românesc este sub şoc, după ultimele dedesubturi care au ieșit la iveală.

Alexandru Ioniță, care este implicat într-un scandal în care a intrat alături de alți doi colegi de la Astra, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, ar fi recunoscut că s-a dopat. Cei de la ANAD au fost puși în fața faptului împlinit. Acum, ei ar trebui acum să ia o decizie în ceea ce-l privește pe jucătorul Astrei. Se vorbește despre o posibilă suspendare drastică a celor trei fotbaliști. Ba chiar se ia în calcul și excluderea celor de la FC Astra Giurgiu din campionat.

De curând, Balaj a comentat cazul în contextul în care Dani Coman l-a făcut trădător pe Ioniță. Mai mult, fostul arbitru l-a avertizat indirect pe sportiv că riscă sancțiuni.

În situația în care un sportiv oferă informații, el poate obține un ajutor substanțial. Dacă există represalii împotriva unei persoane care e de bună credință și care a furnizat informații cu privire la presupusea încălcării regulilor anti-doping, atunci persoana care i-a adus acele represalii va intra și ea, conform noului cod, sub incidența sancțiunilor și va fi trimisă către comisia de audiere. Nu pot exista represalii contra unei persoane care s-a destăinuit”, a declarat Cristi Balaj, președintele ANAD, într-o intervenție la Pro X.

Coman, avertisment de la președintele ANAD
Coman a primit un avertisment de la președintele ANAD

„Ești un trădător!”

Alex Ioniţă, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost acuzați că au apelat la o terapie interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping.

Potrivit regulamentului Agenției Naționale Anti-Doping, orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare! Ceea ce la Ioniță, care are 26 de ani, ar însemna că nu-și va compromite întru totul cariera. În schimb Fatai are 30 de ani, în timp ce Seto are 34 de ani.

Faptul că Ioniță și-a recunoscut vina în fața celor de la ANAD l-a scos din minți pe Dani Coman, președintele celor de la Astra.

Ești un trădător, asta ești!”, i-ar fi spus Coman lui Ioniță, prin intermediul unui apel telefonic.

În urma celor întâmplate, gruparea FC Astra Giurgiu riscă acum excluderea din campionat.

Urmăriți Playsport.ro și pe