Președintele Serbiei lansează cel mai dur atac asupra Australiei. Care sunt acuzațiile

Ștefănescu Dragoș / 15.01.2022, 09:00
Președintele Serbiei lansează cel mai dur atac asupra Australiei. Care sunt acuzațiile

Scandalul în care este implicat Novak Djokovic în Australia ia amploare tot mai mare, devenind un conflict politic. După ce viza lui Djkovic a fost din nou anulată, președintele Serbiei lansează un atac dur asupra Australiei.

Președintele Serbiei, atact dur asupra Australiei

În ciuda faptului că instanța i-a dat câștig de cauză, Novak Djokovic (1 ATP) se află din nou într-o situație ingrată. Autoritățile din Australia i-au suspendat viza și au anunțat că liderul mondial va fi deportat.

Această nouă decizie controversată a autorităților australiene a produs furia susținătorilor lui Djokovic. Chiar președintele Serbiei, Alexandar Vucic, a avut o reacție dură pe paginile sociale. Conform The Age, Vucic îl acuză pe Scott Morrison, premierul australian, pentru atitudinea față de Djokovic.

Ei ne predică adesea despre statul de drept. Vă puteţi imagina cum ar fi dacă un ministru din Serbia ar anula hotărârile judecătoreşti. Ne-au arătat cum arată o justiţie independentă, dar ne-au arătat şi cum arată o justiţie irelevantă, pentru că toată puterea este în mâinile executivului.

Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovic să câştige pentru a zecea oară trofeul (n.r. – la Australian Open), de ce nu l-ai trimis acasă imediat, de ce nu i-ai spus că este imposibil să obţină o viză? De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui şi o naţiune care este liberă şi mândră? Toate acestea sunt necesare pentru a câştiga nişte alegeri şi pentru a-ţi mulţumi publicul?”, a scris Alexandar Vucic.

Serbia este alături de Djokovic

Președintele Vucic și-a continuat tirada la adresa autorităților din Australia. Acesta a subliniat  susținerea pe care i-o oferă Serbia lui Djokovic, indiferent de acuzele ce i-au fost aduse în această perioadă.

A apărut un preşedinte al unei ţări mici care are curajul să-i spună asta unui mare prim-ministru al unei ţări mari. Pot, pentru că spun adevărul şi ştii că spun adevărul. Vom lupta pentru Novak Djokovic şi faptul că îl vei hărţui pentru o zi, două sau cinci în plus sau minus. Nu va schimba sentimentele poporului nostru faţă de poporul australian, pe care îi respectăm şi apreciem foarte mult, dar respectăm în acelaşi timp şi opinia noastră despre Novak Djokovic.

Poţi scrie sute de mii de articole foarte proaste despre el, el va rămâne cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile şi va fi mereu în inimile noastre. Şi tu, care crezi că obţii ceva hărţuindu-l, nu te vei apropia niciodată nu doar de Novak Djokovic, ci de orice om obişnuit, fie dintre ai tăi, fie dintre oamenii noştri mândri şi demni.

Serbia îl va susţine pe Novak Djokovic şi Serbia va şti să vă răspundă, purtându-se mult mai frumos decât te-ai comportat faţă de Novak Djokovic, dar respectând regulile internaţionale şi respectând tot ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unei ţări. Trăiască Serbia, Novak, suntem alături de tine!”, a declarat Vucici, pe Instagram.