Djokovic a ajuns caz diplomatic. Serbia și Australia sunt la cuțite, sârbii invocă interese ascunse

Dragos Stefanescu 06.01.2022, 12:54
Djokovic a ajuns caz diplomatic. Serbia și Australia sunt la cuțite, sârbii invocă interese ascunse

Acceptul primit de Novak Djokovic pentru participarea la Australian Open a dinamitat mass-media internațională. Noile peripeții ale lui Djokovic în Australia au transformat situația într-un adevărat caz diplomatic.

Scandal uriaș în jurul lui Novak Djokovic

Novak Djokovic (1 ATP) a anunțat că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori. Sârbul a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Asta a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la participarea sa la primul Grad Slam al anului. Ulterior, s-a aflat că organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul australian.

Toată această situație a creat un adevărat cutremur în media internațională, multe voci criticând vehement decizia primirii lui Djokovic la Australian Open 2022. În urma protestelor, autoritățile australiene încearcă acum să anuleze viza sârbuui pentru intrarea în țară. După aproape 10 ore în care a fost ținut în aeroport, autortitățile din statul Victoria au respins viza sportivului sârb. Acesta a fost cazat forțat la un hotel din Melbourne. Avocații acestuia au deschis rapid o acțiune în instanță și speră să anuleze decizia autorităților.

Novak Djokovic la Australian Open, caz diplomatic

Situația în care se află Novak Djokovic a declanșat reacția autorităților de la Belgrad. Ambasadorul Australiei în Serbia a fost convocat de urgență pentru a oferi explicații în acest caz. Chiar președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a luat atitudine, susținând că Djokovic este hărțuit în Australia.

Tocmai am încheiat o conversaţie telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el şi că autorităţile noastre iau toate măsurile pentru a opri cât mai curând hărţuirea celui mai bun jucător de tenis din lume. În conformitate cu toate standardele dreptului internaţional public, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate şi adevăr”, a scris Aleksandar Vucic, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Australia, acuzată de interese politice în cazul Djokovic

Presa din Serbia susține că explicația autorităților statului Victoria conform căreia viza lui Djokovic nu era eligibilă este discutabilă. Reuters a anunțat că trei jucători de tenis cu documente similare de călătorie au intrat deja în Australia. În total, 26 de sportivi au făcut cereri de derogare pe motive medicale. Dintre acestea, doar patru au fost acceptate. Autoritățile australiene au anunțat că investighează o posibilă încălcare a regulilor.

Pe fondul acestei situații incredibile, sârbii susțin că este vorba despre un abuz de putere. Toate acestea fiind menite să sporească popularitatea politicienilor din Australia, având în vedere restricțiile dure impuse australienilor în ultimul an.

Ce se află în spatele abuzului îndreptat împotriva lui Novak Djokovic: un singur om este de vină pentru toate. Premierul Australiei se află la cel mai scăzut nivel de popularitate de când a preluat mandatul. Morrison are o reputație proastă în rândul oamenilor din cauza mai multor decizii. În primul rând ca urmare a măsurilor dure și a modului în care Australia a luptat împotriva pandemiei de COVID-19, cu care o parte importantă a populației nu a fost de acord”, titrează blic.rs.

Urmăriți Playsport.ro și pe