Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit. Fostul selecționer nu vrea să audă de o asemenea echipă

Gabriel Peneș / 07.04.2021, 23:48
Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit. Fostul selecționer nu vrea să audă de o asemenea echipă

Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit. Fostul selecționer este liber de contract de mai bine de un an. Ultima oară a antrenat-o pe U. Craiova de care s-a despărțit în ianuarie 2020. Pițurcă nu se grăbește să revină pe banca tehnică, pentru că nu dorește să preia decât o echipă care-i satisface condițiile.

Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit

La 64 de ani, fostul selecționer este liber de contract de peste un an. Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit. Tehnicianul a antrenat-o, ultima oară, pe Craiova, dar neînțelegerile cu patronul Mihai Rotaru l-au făcut să plece după doar 4 luni. Era ianuarie 2020. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport, Pițurcă a declarat că a avut oferte și din țară, dar și „de afară”.

În țară, am avut discuții, nu vă voi spune cu cine pentru că ar trebui să vă spună cei care m-au contactat. Și da, am avut oferte și din afară, dar nu au fost ofertele pe care mi le doresc eu. Eu îmi doresc să antrenez o echipă care trage la campionat și să joace în cupele europene. Eu nu am antrenat cantitativ niciodată, nu am mers la multe echipe, nu am în CV prea echipe multe, doar naționale, Steaua, o perioadă FCSB, a fost Craiova, Al-Ittihad. Dacă vine o echipă de afară de renume, care vrea să câștige campionat, să joace în cupe, da, dacă nu, voi mai aștepta”, a spus cel poreclit „Satana” pentru Playsport.

Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit. Fostul selecționer nu vrea să audă de o asemenea echipă
Pretențiile lui Victor Pițurcă, greu de îndeplinit. Fostul selecționer a antrenat-o ultima oară pe U Craiova, de care s-a despărțit în ianuarie 2020

Fostul selecționer nu vrea să audă de o asemenea echipă

Fostul antrenor al naționalei are pretenții mari de la formația pe care, eventual, l-ar antrena. Sun nicio formă el nu ar accepta să preia un club ce se zbate la mijlocul clasamentului, fără pretenții la poziții fruntașe și prezență în cupele europene.

Nu antrenez pentru că nu am echipa pe care mi-aş dori să o am. Eu nu antrenez o echipă oarecare. Indiferent de unde este, trebuie să fie o echipă care se luptă pentru campionat, pentru cupele europene. Au fost discuţii, într-adevăr. Am avut oferte şi din străinătate şi din România. De afară am avut oferte multe, echipe mici, de mijlocul clasamentului în zona arabă. Şi din Grecia am avut oferte. Ce să fac eu la o echipă de mijlocul clasamentului?”, a declarat Victor Piţurcă pentru Telekom Sport.

Cu altă ocazie, Pițurcă n-a exclus revenirea pe banca tricolorilor, însă doar peste câțiva ani. În privința zvonurilor despre preluarea CSA Steaua din vară, el a exclus o asemenea posibilitate.

E exclus să mai antrenez în Liga 1. Echipa națională? Aș reveni, poate, cine știe, peste câțiva ani, am antrenat foarte mulți ani și sunt legat de națională! Și mai este Steaua. Dacă ajunge pe prima scenă și vor avea nevoie de mine, nu neapărat că antrenor, aș reveni. Steaua e echipa mea de suflet, cum am ținut și la Craiova, dar acolo mi-am luat multe țepe”, a spus Pițurcă la Sport Total FM.