Prietenul lui Gigi Becali l-a desființat pe patronul FCSB: „E de un primitivism rar întâlnit”

Ștefănescu Dragoș / 17.11.2021, 10:46
Prietenul lui Gigi Becali l-a desființat pe patronul FCSB: „E de un primitivism rar întâlnit”

Plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB a produs un val de comentarii în fotbalul românesc. Prietenul lui Gigi Becali l-a desființat pe patronul FCSB pentru atitudinea despotică pe care acesta a avut-o față de Edi Iordănescu.

L-a desființat pe patronul FCSB

Pe fondul scandalului izbucnit la FCSB, atitudinea despotică a lui Gigi Becali și ieșirile sale publice la adresa echipei au produs un val de critici în fotbalul românesc. Unul dintre conducătorii de club din Liga 1 care a colaborat mult în ultimii ani cu Gigi Becali este Valeriu Iftime. Patronul de la FC Botoșani a comentat și el situația creată la FCSB și a taxat în termeni duri atitudinea lui Becali față de angajații clubului roș-albastru. Iftime consideră comportamentul lui Becali de-a dreptul primitiv. Totuși, Iftime a declarat că nu înțelege plecarea bruscă a lui Edi Iordănescu.

Habar nu am de ce pleacă Edi. Motivul este irelevant, faptul că Gigi zis că echipa joacă prost…Juca prost echipa, cu Voluntari a avut noroc.

Gigi vrea echipă cu posesie, să facă spectacol ca Barcelona, dar nu a putut. Covidul la FCSB e jumătate meritul lui Gigi, el e cu cataclismul cu vaccinul, dar uite că Dumnezeu nu bate direct.

Mi se pare subțire motivul lui Edi de a ceda. Povestea este cu poziția lui Gigi ca patron. El vrea să fie stăpân absolut, dar este complet deplasat, el este un investitor, conduce prin oameni, prin manageri buni. Ceea ce face el este de un primitivism rar!

În România, patron nu e cea mai fericită adresare, după Narcos are un alt aspect. Nu este un stăpân absolut, este un om cu multe griji. Demonstrația este că toți patronii autoritari au pierdut banii, cei destepți fac ca George Copos care s-a retras așa cum trebuie să fac și eu.

Un club este un management, un patron își ia niște angajati cărora le dă libertate. Poate fi stăpân absolut doar dacă are toate competențele posibile”, a declarat Valeriu Iftime.

Edi Iordănescu a cedat presiunii lui Gigi Becali

Ieșirile publice ale lui Gigi Becali referitoare la jocul echipei l-au determinat pe Edi Iordănescu să plece de la FCSB. După aproape trei luni de la instalare, Iordănescu a lăsat echipa roș-albastră pe locul doi în Liga 1, având 31 de puncte, cu opt mai puțin decât liderul CFR Cluj.

Edi Iordănescu a plecat de la FCSB după un mandat care a cuprins doar 12 meciuri. Bilanțul antrenorului este pozitiv, cu opt victorii, două remize și două înfrângeri, dintre care una la ”masa verde”, cu FC Voluntari, în optimile Cupei României. Cu Iordănescu Jr. pe banca tehnică, FCSB nu a pierdut niciunul dintre ultimele nouă partide disputate.