Prima reacție a lui Victor Angelescu despre procesul pe care Rapid l-a deschis împotriva FRF! „Cerem să ni se ridice interdicția la transferuri”

Olteanu Ștefan 30.06.2022, 17:30
Prima reacție a lui Victor Angelescu despre procesul pe care Rapid l-a deschis împotriva FRF! „Cerem să ni se ridice interdicția la transferuri”

PlaySport.ro a dezvăluit în exclusivitate, miercuri, 29 iunie, că Rapid a deschis un proces împotriva Federației Române de Fotbal, prin care solicită anularea interdicției de transferuri. Momentan, din cauza unui proces pierdut la TAS împotriva brazilianului Julio Cesar, giuleștenii nu pot legitima jucători.

Rapid a atacat în instanță FRF! Prima reacție a lui Victor Angelescu

Rapid a chemat FRF în instanță, informație dezvăluită în exclusivitate de PlaySport.ro, pentru a debloca interdicția de transferuri în cazul Julio Cesar. Giuleștenii au pierdut un proces la TAS împotriva jucătorului brazilian, care a îmbrăcat tricoul vișiniu în intervalul 2008 – 2009. Astfel, Rapid a fost obligată să îi achite lui Cesar suma de 400.000 de euro, plus 200.000 de euro penalități.

Și, în ciuda faptului că rapidiștii vor să atace în continuare decizia TAS, considerându-se nedreptățiți, Federația Română a pus în aplicare hotărârea Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și a penalizat echipa din Giulești cu interdicția de a mai realiza transferuri.

În acest context, jucători aduși în această vară, precum Paul Iacob (ex-Chindia), Andrei Ciobanu (ex-Farul Constanța), Valentin Costache și Florin Ștefan (ambii ex-CFR Cluj), nu pot fi legitimați.

În căutarea dreptății, Rapid a deschis un proces împotriva FRF și cere suspendarea deciziei privind interdicția la transferuri, până când procesul cu Julio Cesar va ajunge la final.

Interdicția la transferuri o avem, e destul de veche situația, cu Julio Cesar. Noi am mers mai departe, cu ultima cale de atac, așteptăm să vedem ce se va întâmpla, la începutul lunii iulie.

Noi nu avem nicio legătură cu Federația, e decizia FIFA privind interdicția la transferuri. Noi cerem suspendarea deciziei până se judecă acest caz. Mi se pare aberantă decizia TAS.

Cerem FRF să ni se ridice interdicția la transferuri! Dacă nu vom avea câștig de cauză, vom plăti acea sumă pentru Julio Cesar. Legile fotbalului sunt foarte încâlcite. Mai sunt două cazuri, în afară de Julio Cesar, cu sume clar mai mici. Suma totală este de aproape un milion de euro”, a declarat Victor Angelescu, la Digi Sport.

Rapid apelează la toate soluțiile pentru a evita plata către Julio Cesar

Julio Cesar a evoluat timp de 6 luni pentru Rapid, în perioada 2008 – 2009. Venit de la AEK Atena pe atunci, fostul atacant și-a încheiat rapid aventura din România, de unde a plecat și cu câteva salarii restante. Potrivit procesului pe care l-a deschis la FIFA, Cesar susține că ar avea de încasat 400.000 de euro, diferența de 200.000 de euro (n.r. – până la totalul pe care trebuie să îl achite Rapid) fiind penalități.

Însă, după ce au aflat că au pierdut procesul, giuleștenii s-au declarat nedreptățiți. Astfel, prin vocea președintelui Daniel Niculae, Rapid a anunțat că va ataca decizia:

Din păcate, am pierdut un proces. Vom merge pâna-n pânzele albe să demonstrăm că ni s-a făcut o nedreptate. Acum sunt 400 de mii cu 200 de mii. Mai sunt doi cu care avem proces. Dar sumele sunt mult mai mici. Problema e că e o mare nedreptate.

Dacă vom pierde și va trebui să plătim acești bani, vom demonstra tuturor că Rapid e o echipă puternică. O echipă sănătoasă, care va redeveni mare. Și care în următorii ani se va bate pentru a domina fotbalul românesc”, declara Daniel Niculae, la Digi Sport.

Julio Cesar a jucat de-a lungul carierei pentru Fluminense, Lokomotiv Moscova, CF Estrela, Gil Vicente, AEK Atena, Rapid, Gaziantepspor, Figueirense, Coritiba, Mirassol, FC Goa și Madureira.

În 17 mecuri jucate pentru Rapid, el a marcat două goluri și a oferit două pase decisive.

EXCLUSIV. FOTO. Asta a făcut bun de plată Rapidul. Avem motivarea de la TAS. Halucinant! Cum a demonstrat judecătorul legătura succesorală între societăți în „cazul Julio Cesar”. „Au creat confuzie vizavi de public”.