Prima reacție a Simonei Halep, după înfrângerea-șoc din Canada: ”A fost un pic neașteptat”. Ce spune despre viitorul ei

Ștefănescu Dragoș / 12.08.2021, 11:08
Prima reacție a Simonei Halep, după înfrângerea-șoc din Canada: ”A fost un pic neașteptat”. Ce spune despre viitorul ei

Revenirea Simonei Halep în circuitul mondial era așteptată cu nerăbdare de fanii româncei. După o absență de 3 luni din turneele WTA, Simona a revenit la turneul de la Montreal. Din păcate, marea noastră campioană a pierdut înfruntarea din turul 2, contra Daniellei Rose Collins. După înfrângere, prima reacție a Simonei Halep a fost plină de încredere și optimism.

Simona Halep eliminată de la Montreal

Partida a început echilibrat, însă Simona a început să domine rapid jocul și a făcut primul break la 3-2. După ce americanca a făcut nu mai puțin de 14 greșeli neforțate Simona și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2.

Stul al doilea a fost și el destul de disputat, cu game-uri lungi. După un break al lui Collins, Halep a reușit imediat re-break-ul. Americanca a avut până la urmă câștig de cauză și a încheiat cu break la zero și 6-4.

Setul decisiv s-a jucat în același ritm, cu schimburi lungi de mingi. La scorul de 3-2, americanca a beneficiat de un time-out medical de 13 minute. După reluarea meciului, Collins a luptat cu multă dăruire și s-a impus cu 6-4. Finalul partidei a fost extrem de spectaculos, Simona rușind să salveze 4 mingi de meci, dar a cedat la a cincea, pierzând astfel partida.

Prima reacție a Simonei Halep, după înfrângerea de la Montreal

Având în vedere că partida pierdută la Montreal  a fost prima după 3 luni de pauză, Simona Halep nu a făcut mare caz din acest insucces. Din contră, Simona a declarat după meci, că este optimistă pentru evoluțiile viitoare. Românca a recunoscut și faptul că se aștepta oarecum la o înfrângere în acest meci având în vedere că a fost primul meci după 3 luni de pauză.

A fost un meci grozav, mai ales după câteva luni de pauză. Am jucat foarte bine și sunt mulțumită de toate. A fost însă un pic neașteptat. Mă îmbunătățesc și sunt pozitivă cu privire la modul în care am jucat.

După trei luni este greu să joci trei ore la un nivel înalt cu cineva care a câștigat multe meciuri”, a declarat Simona Halep, pentru discountsutra.com.

Danielle Rose Collins a egalat-o pe Halep la întâlnirile directe (1-1) după victoria de la Montreal. Americanca a ajuns la 29 de victorii în 2021, aflându-se într-o formă excelentă, după ce a câștigat 12 meciuri la rând. Tot în 2021, Collins a obținut și primele două titluri ale carierei, la Palermo și la San Jose. În turul 3 al turneului de la Montreal, Danielle Rose Collins o va întâlni pe Jessica Pegula.