Prima retragere de pe tabloul de la Australian Open e a unei românce

Giosanu Catinca / 02.01.2022, 08:36
Prima retragere de pe tabloul de la Australian Open e a unei românce

Ana Bogdan se confruntă cu mari probleme de sănătate, motiv pentru care nu va participa la ediția din 2022 de la Australian Open.

Start ratat de sezon pentru Ana Bogdan

Au mai rămas doar câteva zile până la startul primului Grand Slam al anului. Cu toate acestea, se lungește lista jucătorilor importanţi care vor rata prezenţa, la Melbourne, atât la feminin, cât şi la masculin. După Dominic Thiem (15 ATP), Roger Federer (16 ATP), Stan Wawrinka (82 ATP), Bianca Andreescu (46 WTA), Jennifer Brady (WTA) şi Serena Williams (41 WTA), care deja au anunţat că vor lipsi de la Australian Open 2022 (17-30 ianuarie), organizatorii turneului tocmai au aflat despre absenţa unei românce.

Ana Bogdan, una dintre cele 11 jucătoare din România înscrise la Australian Open 2022, a declarat forfait pentru turneul mult așteptat. Tânăra jucătoare s-a retras din calificările competiției desfășurate la Melbourne din cauza unei accidentări.

Românca s-a retras de la Australian Open

Ana Bogdan trebuia să participe în calificări la Australian Open, dar și la un turneu pregătitor la Melbourne, în perioada 4 – 9 ianuarie, însă sportiva din Sinaia va rata ambele competiții.

Şi sora mai mare a Serenei, Venus (318 WTA) va lipsi de la Open-ul australian. Astfel, pentru prima dată după 1997, primul Grand Slam al anului se va desfăşura fără surorile Williams pe tablou. Atât Serena, cât şi Venus sunt accidentate, în acest moment.

În ceea ce o privește pe Ana Bogdan, a evoluat ultima dată în turneul de la Limoges, din seria WTA 250, în care a disputat finala cu Alison Van Uytvanck, dar s-a ales cu o problemă de sănătate care o împiedică să se deplaseze în Australia. Bogdan a forțat în finală deși era accidentată, iar problema s-a agravat, ea fiind acum nevoită să ia o pauză lungă pentru recuperare.

Cine îi va lua locul Anei Bogdan

Organizatorii competiției de la Melbourne au anunțat, sâmbătă, că Ana Bogdan a fost înlocuită cu australianca Jaimee Fourlis în calificările pentru tabloul principal.

Ana Bogdan trebuia să joace și la Melbourne Summer Set, un turneu de categorie WTA 250, programat în perioada 4 – 9 ianuarie.

Ana Bogdan a jucat la Australian Open de șase ori. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat în 2018, când a ajuns până în turul trei. În 2021, jucătoarea noastră a pierdut în runda inaugurală.