Prima veste devastatoare pentru Simona Halep din 2023. Anul Nou nici nu a venit, dar campioana noastră s-a trezit cu un anunț necruțător

Dragos Stefanescu 27.12.2022, 20:46
Prima veste devastatoare pentru Simona Halep din 2023. Anul Nou nici nu a venit, dar campioana noastră s-a trezit cu un anunț necruțător

Simona Halep este suspendată temporar în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată. În ciuda faptului că nu a mai jucat din septembrie, românca va termina anul pe locul 10 WTA. La începutul anului viitor Simona ar putea avea însă o cădere importantă în clasamentul mondial.

Vești proaste pentru Simona Halep la final de an

Simona Halep (31 de ani) traversează o perioadă extrem de dificilă. Campioana noastră a fost suspendată temporar din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open.

În aceste condiții, Simona nu a mai jucat într-un meci oficial din luna septembrie. Totuși, românca va termina anul pe locul 10 WTA. În schimb, în 2023 situația s-ar putea schimba radical pentru Simona. Foarte probabila absență de la primele turnee ale anului o vor arunca pe marea noastră campioană în afara primelor 20 de locuri.

La începutul anului 2022 Simona a înregistrat mai multe rezultate excelente. Ea a câștigat turneul WTA 250 de la Melbourne și a primit 280 de puncte. La Australian Open a ajuns până în optimile de finală, fiind recompensată cu 240 de puncte WTA. În plus, constănțeanca a jucat în semifinalele turneului de la Dubai, performanță în urma căreia a primit 390 de puncte.

Astfel, dacă va lipsi la primele turnee ale anului 2023, Simona Halep va pierde aproximtiv 910 puncte WTA. Cu 1751 de puncte rămase, campioana noastră ar coborî până pe locul 23 în ierarhia mondială.

Simona Halep nu se dă bătută. Campioana noastră vrea să-și demostreze nevinovăția

După ce a fost depistată pozitiv la un test anti-dopind efectuat la US Open, Simona Halep a transmis un mesaj extrem de sugestiv. Românca nu și-a putut ascunde dezamăgirea din momentul primirii acestei vești. Totuși, Simona a subliniat că va lupta cu toate forțele pentru a-și demonstra nevinovăția.

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă. Am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani.”, spunea Simona Halep, în urmă cu câteva săptămâni.

Urmăriți Playsport.ro și pe