Prima victimă a conflictului Anamaria Prodan-Gigi Becali! Din titular incontestabil a ajuns rezervă „cu acte” la FCSB

Olteanu Ștefan / 02.03.2021, 21:56
Prima victimă a conflictului Anamaria Prodan-Gigi Becali! Din titular incontestabil a ajuns rezervă „cu acte” la FCSB

Războiul dintre Anamaria Prodan și Gigi Becali face prima victimă la FCSB. Iulian Cristea, fundașul golgeter de la FCSB, a fost tras pe linie moartă de finanțatorul echipei.

Prima victimă a conflictului Anamaria Prodan-Gigi Becali

Disputa pornită între Anamaria Prodan și Gigi Becali, din cauza mutării lui Dennis Man la Parma, a făcut o prima victimă la FCSB. Este vorba de Iulian Cristea, fundașul golgeter al roș-albaștrilor.
Cristea a fost titular incontestabil în startul excelent de sezon al FCSB-ului și a reușit să înscrie patru goluri în campionat. De asemenea, evoluțiile bune l-au adus și în vederile selecționerului Mirel Rădoi. Cristea a bifat trei apariții în tricoul naționalei, în toamna trecută. Totul s-a schimbat la duelul cu Hermannstadt, când FCSB a fost învinsă în deplasare, scor 1-0. Cristea a fost înlocuit la pauza meciului de la Sibiu, iar ulterior a fost lăsat pe bancă la duelul cu Chindia.
În ultima etapă, cu Botoșani, Cristea a fost trimis pe teren în startul reprizei secunde.
Basarab Panduru, fost antrenor secund pentru Reghecampf în Emirate, spune că Gigi Becali ar putea fi în spatele deciziei.

În primul rând, cred că cineva nu-l vrea pe Cristea în teren. Probabil că are contract cu Ana. Deodată se întâmplă ceva cu Cristea, era la naţională și titular și deoată nu mai e nimic. Să ajung să văd că Ovidiu Popescu trece fundaș central, ca titular, în locul lui Iulian Cristea, asta chiar e de neînțeles. Cum să explici că un jucător care ajunsese în echipa națională, acum stă pe bancă și joacă Ovidiu Popescu, pe care l-ai plimbat, săracu’, pe toate posturile posibile. Eu chiar țin să-l felicit pe Ovidiu Popescu că încă mai are creierul limpede și nu-și pierde capul în teren, după atâtea permutări”, a declarat Panduru, la Telekom Sport TV.

Iulian Cristea a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la FCSB în acest sezon
Iulian Cristea a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la FCSB în acest sezon

Gigi Becali: „Au rupt toți contractul (n.r. cu Anamaria Prodan). Sunt dictator!”

Înainte să fie tras pe linie moartă, Iulian Cristea a fost titular în toate partidele FCSB-ului din acest sezon. Totul s-a schimbat la scurt timp după conflictul dintre Gigi Becali și Anamaria Prodan. Finanțatorul roș-albaștrilor declara recent:

Au rupt toți contractul. Contractul sunt eu. Nu mă cunoașteți? Eu nu pun condiții. Eu spun «faci așa!» și faci. Nu mai avea rost, nu se mai putea așa, după tot ce a fost. Ne facem de râs. Mă jignești așa, la mine în casă. Cum să ai oameni aici? Și ce dacă nu există club în lume așa? Uite, eu sunt altfel. Eu sunt Becali. Așa se face la mine. Cine vine să lucreze cu mine să știe. Faci ce spune Becali. Păi, cum adică? Ești certat cu mine, dar stai la mine în casă. Sunt de 20 de ani în fotbal, mă știe toată lumea. Mă știți toți. Așa se lucrează cu mine. Eu zic, tu faci. Nu vrei, aia e. La mine e o companie mai conservatoare, nu modernă. E FCSB, adică Faci Ce Spune Becali. Sunt dictator”, spunea Gigi Becali, cu puțin timp înainte ca fundașul să fie sărit din schemă.

1.4 milioane de euro este cota de piață a lui Iulian Cristea, conform Transfermarkt. El a semnat cu FCSB în februarie 2019, când Gaz Metan a încasat 150.000 de euro în schimbul său.