Primele declarații ale lui Alex Bologa. Ce a transmis românilor după Jocurile Paralimpice

Catinca Giosanu 30.08.2021, 21:58
Primele declarații ale lui Alex Bologa. Ce a transmis românilor după Jocurile Paralimpice

Alex Bologa a obţinut, vineri, medalia de bronz la categoria -60 kg din cadrul competiţiei de judo de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Sportivul originar din Derşida a oferit câteva declarații după reușita sa. Tânărul complet nevăzător a spus, ferm, că își dorea mai mult de atât. Dezvăluiri impresionante!

Alex Bologa, a doua medalie la Jocurile Paralimpice pentru România

La cei 25 de ani ai săi, Alex Bologa și-a trecut în cont al doilea bronz olimpic din carieră la Paralimpiadă, după cel din 2016, de la Rio, unde fusese cel mai tânăr participant.

Tânărul a rămas fără vedere pe vremea când avea doar 6 ani. Totuși, el nu a cedat niciodată în fața provocărilor pe care viața i le-a scos în cale. Asta, în ciuda fatului că cea care i-a dat viață i-a interzis să mai practice vreun sport. Ambiția și determinarea și-au spus cuvântul. Astăzi, sălăjeanul Alex Bologa este cel mai bun judoka din lume! Bologa a fost medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Alexandru nu este neapărat mulțumit de reușita sa. El visa să ia aurul!

A fost o experienţă mai specială având în vedere condiţiile de pregătire pe timp de pandemie, condiţiile de participare de la Tokyo… a fost dificil din punct de vedere al partenerilor de antrenament, dar mă bucur foarte mult că în principiu a ieşit aşa cum mi-am dorit. Eu îmi doream o medalie de aur, dar obiectivul mi l-am îndeplinit, acela de a câştiga o medalie la Tokyo.”, a afirmat Bologa la întoarcerea în țară.

”Îmi doresc clar o nouă medalie”

Bologa l-a învins în confruntarea pentru locul trei pe Sherzod Namozov, din Uzbekistan. Anterior, românul a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în semifinale.

Pentru aur mi-a lipsit un moment de neatenţie în ‘golden score’ (în semifinală, n. red.), adică după timpul regulamentar… Pentru că în finală aş fi avut meci cu un sportiv din Kazahstan pe care l-am învins de fiecare dată când ne-am întâlnit, cred că e 5-0 pentru mine la meciurile directe. Aşa că aş fi intrat cu un moral foarte bun în finală şi pot spune că aş fi avut şanse foarte mari de a ieşi campion. Îmi doresc cu siguranţă o nouă medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris. Vom vedea în 2024 cu ce şanse intru, dar îmi doresc clar o nouă medalie, aşa cum îmi doresc şi la Campionatele Mondiale.”, a mai afirmat sportivul paralimpic.

Pentru România este a doua medalie de la actuala ediţie a Jocurilor Paralimpice. Cealaltă a fost obţinută de Eduard Novak la ciclism.

Urmăriți Playsport.ro și pe