Primele reacții din Australia, după proces. Djokovic și guvernul, criticați de australieni

Moldoveanu Camelia 10.01.2022, 11:59
Primele reacții din Australia, după proces. Djokovic și guvernul, criticați de australieni

Novak Djokovic a obținut victoria în instanță, însă australienii critică dur decizia judecătorului. Primele reacții din Australia după ce liderului ATP i-a fost acceptată scutirea medicală. totul s-a transformat într-un duel politic de proporții.

Scandal în lumea politică după sentință. Djokovic și guvernul au primit critici dure

În jurul orei 8 (ora României) s-a încheiat procesul, transmis live, în care Djokovic a fost judecat pentru pătrunderea în Australia fără vaccinul anti-Covid și cu o adeverință care îl scutește de imunizare. În ciuda credințelor clare ale sportivului, care a declarat în mai multe rânduri că nu își dorește să se supună medicinei tradiționale, judecătorul Anthony Kelly i-a oferit câștig de cauză. Astfel, sârbul a primit acceptul pentru controversata adeverință și i-a fost returnat pașaportul.

Întreaga lume s-a împărțit în două tabere: cei care îl susțin pe „Novax” și cei care critică dur nerespectarea normelor sanitare menite să protejeze populația împotriva infectării. Imediat după sentința judecătorului Anthony Kelly au apărut și primele reacții furtunoase la nivel înalt.

Morrison doar ce a pierdut în fața lui Novak Djokovic. Incompetență totală. Dacă nu l-ar fi vrut în țară, de ce i-au dat o viză, să zboare până aici? Toată această mascaradă a fost gândită ca o distragere de la realitatea că oamenii nu se pot testa,” a scris fostul prim-ministru al Australueu, Kevin Rudd, referindu-se la problemele guvernului australian de a procura și a le trimite cetățenilor teste antigen rapide.

Diseară știrile vor fi despre Djokovic în loc să vorbim despre afaceri și comunități care se chinuie să supraviețuiască, din cauza eșecului guvernamental de a planifica vaccinurile și testările. Voi ține cu Ashleigh Barty, nu cu jucători egoiști care îi pun pe alții în pericol,” a scris Zali Steggall,independentă.

Domnul Morrison nu poate gestiona vaccinarea, testele rapide antigen, iar acum nici măcar granița,”, Kristina Keneally, din partea laburiștilor.

Incompetența guvernului Mr. Morrison e incredibilă.”, Sarah Hanson-Young, senatoare.

 

Djokovic a fost arestat și urmează să fie deportat, în ciuda sentinței favorabile

Ksenija Pavlovic, jurnalista americană născută în Serbia, a anunțat arestarea și deportarea lui Djokovic. Informația a fost oferită chiar de către tatăl liderului ATP. Decizia a fost luată la scurt timp după ce judecătorul Anthony Kelly a decis acceptarea adeverinței medicale care îl scutește pe sportiv de la vaccinarea împotriva Covid-19. Mai mult, i-a restituit pașaportul fără să-i ofere interdicția de a intra în Australia.

Guvernul australian și autocratul
@scoyne_sean
l-au arestat în ciuda deciziei.

Vor să-l deporteze.”, a acris jurnalista Ksenija Pavlovic pe contul personal de Twitter.

Urmăriți Playsport.ro și pe