Bombă în Australia, după proces. Lui Djokovic i s-a pregătit o nouă lovitură. Guvernul australian luptă și nu cedează

Ștefănescu Dragoș 10.01.2022, 10:22
Bombă în Australia, după proces. Lui Djokovic i s-a pregătit o nouă lovitură. Guvernul australian luptă și nu cedează

Scandalul iscat în jurul participării lui Novak Djokovic la Australian Open a luat o amploare fără precent. În această dimineață a avut loc procesul în care s-a hotărât dacă sârbului îi va fi permisă intrarea în Australia. În ciuda faptului că sentința este favorabilă lui Djokovic, acesta ar putea primi o nouă lovitură.

Novak Djokovic, scandalul momentului în sportul mondial

Novak Djokovic (1 ATP) a anunțat că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori. Sârbul a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Asta a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la participarea sa la primul Grad Slam al anului. Ulterior, s-a aflat că organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul australian.

Toată această situație a creat un adevărat cutremur în media internațională. Autoritățile nu i-au permis lui Djokovic  să intre pe teritoriul Australiei. Ulterior sârbul a fost interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore. Astfel, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza sârbului a fost anulată, iar el a fost plasat în izolare. Avocații săi au contestat decizia, Nole fiind între timp închis de câteva zile într-un hotel din Melbourne, destinat refugiaților și imigranților.

Djokovic ar putea primi o nouă lovitură

Procesul în care s-a judecat situația lui Djokovic a avut loc în această dimineață. La aproximativ ora 8 a României, liderul ATP a avut parte de verdictul final. Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Novak Djokovic să-și primească pașaportul reținut, sârbului nefiindu-i interzis să intre în Australia.

În ciuda sentinței, avocatul guvernului, Chris Tran, a făcut o dezvăluire uluitoare. Acesta susține că ministerul imigrărilor din Australia poate să ia în calcul anularea vizei lui Djokovic. Ministrul are puterea de a anula vize indiferent de motiv, în legea imigrărilor din Australia. Astfel, sârbul ar putea reveni în aceeași situație. Avocatul nu a menționat însă care sunt acuzațiile pe baza cărora i-ar fi anulată din nou viza lui Djokovic. Judecătorul a explicat că în cazul în care ministrul ia această decizie, atunci Djokovic poate fi interzis timp de 3 ani din Australia, informează BBC.

Astfel, situația lui Novak Djokovic este în continuare nesigură. În cazul în care decizia luată de judecător va rămâne în picioare, sârbul va putea rămâne în Australia și are dreptul de a participa la turneul Australian Open.