Primul jucător dat afară de la Barcelona după rușinea din Europa League

Moldoveanu Camelia / 15.04.2022, 18:46
Primul jucător dat afară de la Barcelona după rușinea din Europa League

Barcelona a suferit o înfrângere dureroasă în returul jucat pe Camp Nou contra Eintracht Frankfurt, scor 2-3. Catalanii au decis să facă o curățenie drastică în lot și s-a stabilit deja care este primul jucător de pe lista neagră.

După eliminarea din Europa League, Barcelona dă afară un fotbalist

Barcelona a remizat în tur, 1-1, acasă la Eintracht Frankfurt. Din păcate pentru catalani, drumul lor în Europa League s-a oprit joi seară, în meciul retur de pe Camp Nou. Elevii lui Xavi au fost conduși cu 3-0 și abia în minutul 90+1 au reușit să reducă din diferență prin Busquets, apoi în minutul 90+11 prin Depay.

După acest dezastru, Joan Laporta și Xavi au decis ca Luuk de Jong (31 de ani), atacantul împrumutat de la FC Sevilla, să plece în vară. Potrivit jurnalistului Ferran Correas de la RAC1, catalanii nu au de gând să-i prelungească contractul de împrumut în ciuda rezultatelor demonstrate de fotbalist.

Luuk de Jong a înscris șapte goluri și a oferit o pasă decisivă în 24 de meciuri. El are până acum 871 de meciuri în tricoul Barcelonei. Jong este primul fotbalist de pe lista neagră după eliminarea din Europa League și probabil că nu o să fie singurul.

Sumă uriașă pierdută de Barcelona

În afara eșecului sportiv, Barcelona va pierde o sumă importantă de bani după eliminarea din Europa League. Dacă s-ar fi calificat în semifinalele competiției, catalanii ar fi primit 2,8 milioane de euro.

Barcelona a pierdut bani și după eliminarea prematură din grupele Champions League. Conform celor de la Marca, dacă se calificau în sferturile competiției, catalanii primeau 9,6 milioane, iar dacă atingeau faza „sferturilor”, mai încasau încă 10,6 milioane de euro. În plus, Barcelona ar fi primit o sumă considerabilă și din drepturile de televizare. Astfel, în această campanie europeană, Barcelona va încasa doar 59,78 milioane de euro. Această sumă este cu 20 de milioane mai mică decât ce își propuseseră catalanii. Recordul câștigurilor pentru Barcelona a fost în sezonul 2018 – 2019. Atunci, catalanii au primit 117,73 milioane de euro.

Rezultatele din sferturile Europa League

Atalanta – RB Leipzig 0-2 (Nkunku 18, 87-pen.) (1-1 în tur)
FC Barcelona – Eintracht Frankfurt 2-3 (Busquets 90+1, Depay 90+10-pen. / Kostic 4-pen., 67, Borre 36) (1-1 în tur)
Lyon – West Ham 0-3 (Dawson 38, Rice 44, Bowen 48) (1-1 în tur)
Rangers – Braga 3-1 (Tavernier 2, 44, Roofe 101 / Carmo 83) (0-1 în tur)

Tabloul semifinalelor din UEFA Europa League

Partidele din semifinalele UEFA Europa League vor avea loc pe 28 aprilie și 5 mai. Finala va avea loc pe 18 mai, la Sevilla.

West Ham – Eintracht Frankfurt
RB Leipzig – Rangers