Primul jucător la care renunță Mirel Rădoi, după numirea la Universitatea Craiova. În urmă cu doi ani, Mihai Rotaru a vrut să dea o avere pentru atacant

Robert Zanfir 20.08.2022, 21:56
Primul jucător la care renunță Mirel Rădoi, după numirea la Universitatea Craiova. În urmă cu doi ani, Mihai Rotaru a vrut să dea o avere pentru atacant

Mirel Rădoi (41 de ani) a renunțat la primul jucător după numirea la Universitatea Craiova. David Tosevski (21 de ani) nu l-a convins pe urmașul lui Laszlo Balint și a fost pus pe liber. În 2020, Mihai Rotaru a fost la un pas să plătească 700 de mii de euro pentru transferul macedoneanului.

Mirel Rădoi a început entuziasmant pe banca Universității Craiova. Victorie uriașă cu Zorya Luhansk și succes norocos cu Mioveni. A venit apoi dușul rece cu Hapoel Beer Sheva, 1-1. Fostul selecționer și-a vărsat nervii pe Paul Papp, după ce fundașul a fost eliminat în urma unui conflict în drumul spre vestiare. Între timp, Rădoi a început să pună piciorul în prag. David Tosevski a fost anunțat că poate pleca. Nici Paul Papp nu se simte prea bine.

David Tosevski, primul jucător la care renunță Mirel Rădoi după venirea la Universitatea Craiova

Ajuns în Bănie, David Tosevski a fost trimis să se pregătească cu echipa secundă a clubului. Atacantul aparține de Rostov, unde a ajuns în iulie 2020. Pe atunci, rușii au plătit 1 milion de euro în schimbul său, dar schimbarea nu i-a priit. În acea perioadă, a fost remarcat de olteni, iar Mihai Rotaru a dezvăluit că este gata ofere o sumă considerabilă pentru a-l aduce.

„Suntem în discuții cu un atacant pe care am oferit 700 de mii de euro, înainte de pandemie. A fost cumpărat cu un milion de altă echipă, dar nu a prins acolo. Este vorba despre un jucător străin”, a declarat Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, la Pro Arena.

Între timp, macedoneanul nu i-a impresionat nici pe Laszlo Balint sau Mirel Rădoi. Conform ProSport, ultimul a decis să nu dea undă verde transferului definitiv. David Tosevski rămâne din România cu amintirea unei „duble”, pe care a reușit-o în amicalul jucat de olteni cu Sporting Roșiori, scor 3-1.

Michalovce, Gornik Zabrze, Tambov și Rabtonicki sunt alte echipe pentru care a jucat David Tosevski în scurta carieră.

Nici Paul Papp nu se simte foarte bine

Un alt „client” al lui Mirel Rădoi ar putea deveni curând Paul Papp. Fundașul a fost eliminat la pauza meciului cu Hapoel Beer Sheva, după un conflict la vestiare. În cele din urmă, Craiova a remizat cu israelienii, dar Rădoi nu l-a iertat pe omul care l-a „îngropat” și cu Partizan Belgrad. În 2015, FCSB pierdea cu sârbii, 2-4, și era eliminată din Liga Campionilor, după un meci catastrofal al fundașului.

„Sunt foarte supărat. Dacă ar fi fost în timpul partidei, astea se pot remedia. Este cel mai important meci al clubului din ultimii 20-30 de ani. A trebuit să renunțăm la Elvir din păcate. Ca să îl avem și pentru partidele din campionat. I-am spus că îmi pare rău.

Absolut, (n.r. Paul Papp) va trebui să plătească o amendă pe care o să o stabilim cu clubul. Nu vreau să fie doar de câteva sute sau mii de euro. Trebuie să suferim cu toții.

Va trebui să ne gândim și va trebui să aducem un fundaș central, măcar pe banca de rezerve. Ne făcusem un plan să odihnim un fundaș central cu Chindia. Acum, planurile noastre se cam scutură. Vom găși soluții, vor fi schimbări de jucători, pentru că au făcut din nou risipă de energie. Suntem 23 în lot și asta nu înseamnă că suntem doar 12 sau 13 și restul sunt sparring partner. Toată lumea a lucrat aceleași lucruri la antrenamente”, a reacționat Mirel Rădoi la finalul partidei cu Beer Sheva.

  • Returul playoff-ului din Conference League, Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova este programat joi, de la 20:00
Urmăriți Playsport.ro și pe