Probleme mari pentru Sepsi Sf. Gheorghe. UEFA nu acceptă niciun compromis în cazurile de rasism

Bordei Radu / 04.08.2022, 19:27
Probleme mari pentru Sepsi Sf. Gheorghe. UEFA nu acceptă niciun compromis în cazurile de rasism

La asta nu se așteptau cei de la Sepsi Sf. Gheorghe, să fie penalizați de UEFA. Mai ales pentru presupuse manifestări rasiste ale suporterilor. Ardelenii au fost atenționați de forul internațional, dar patronul lui Sepsi a explicat că este vorba de o neînțelegere.

Probleme pentru Sepsi Sf. Gheorghe. Laszlo Dioszegi a explicat cum s-a ajuns la amenda de la UEFA

Sepsi are parte de un adversar dificil, în Conference League, pe Djurgaarden, dar ardelenii au și plătit 10.000 de euro, amendă. Asta pentru că UEFA a considerat că unele gesturi ale fanilor celor de la Sepsi au conotații rasiste. Patronul ardelenilor a explicat, însă, că acest lucru este departe de adevăr. Strigătul fanilor este unul întâlnit mereu pe arena trupei din Sf. Gheorghe.

Am rămas șocat când am văzut amenda, chiar m-am amuzat. Știu că spectatorii noștri au dus mâna la inimă și apoi la cer, dar nu are legătură cu nazismul. Mâna la inimă înseamnă: de când bate inima, de când ne-am născut. Arătatul spre cer înseamnă: până murim susținem echipa. Facem asta cu mâna dreaptă și nu niciun semn nazist. De 11 ani nu a deranjat pe nimeni, nici în meciurile europene.

Am trimis explicațiile, dar nu au fost luate în seamă. Mi se pare o nedreptate, deja nu mai poți să ridici mâna deloc, Oricum, i-am rugat pe suporteri să nu mai repete gestul la acest meci, a comentat Dioszegi, pentru GSP. 

Cristiani Bergodi, conștient de valoarea celor de la Djugarden. ”Noi plecăm cu şansa a doua”

În cadrul unei conferințe de presă, Cristiano Bergodi a prefațat înfruntarea cu Djugarden. Tehnicianul italian a admis superioritatea adversarilor pe care-i consideră favoriți în meciul de la Sfântu Gheorghe.

Mâine (n.r.- joi) vom juca un meci important în Conference League. Întâlnim o echipă care e pe primul loc în Suedia, asta arată că e cea mai bună de acolo. Noi avem însă un moral bun pentru că am ieşit bine dintr-o perioadă încărcată. Vom încerca să facem un meci frumos, pentru că în mod sigur va fi o atmosferă extraordinară.

Noi plecăm cu şansa a doua în acest meci. Echipele din Suedia sunt echipe bune, disciplinate din punct de vedere tactic. Au şi forţă jucătorii lor şi atunci spun eu că plecăm cu şansa a doua, nu se poate spune altceva. Dar noi jucăm bine şi mâine sper să arătăm jocul nostru pe care îl facem de obicei acasă”, a declarat Cristiano Bergodi.