Programul duelului România – Polonia, din Billie Jean King Cup. Misiune dificilă pentru tricolore

Octavian Vasilescu 14.04.2022, 17:25
Programul duelului România – Polonia, din Billie Jean King Cup. Misiune dificilă pentru tricolore

România și Polonia se vor înfrunta în perioada 15-16 aprilie, în primul tur al calificărilor din Billie Jean King Cup. Organizatorii au publicat programul meciurilor.

Irina Begu (31 de ani, locul 64 WTA) și Magda Linette (30 de ani, locul 58 WTA) vor lua parte în prima partidă, vineri, de la ora 14:00. Duelul dintre România și Polonia va avea l0c la Radomskie Centrum Sportu, din Radom.

  • Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) s-a accidentat la Indian Wells și nu va mai juca la Billie Jean King Cup.

România – Polonia, duel la Billie Jean King Cup

Vineri va mai avea loc un meci de simplu. Mihaela Buzărnescu (33 de ani, locul 123 WTA) se va lupta cu cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA, Iga Swiatek (20 de ani, locul 1 WTA). Partida va începe după duelul Begu – Linette.

Meciurile de sâmbătă vor începe la ora 12:00, ora României. Irina Begu și Iga Swiatek se vor duela în meciul cu numărul 3, iar apoi va avea loc partida Mihaela Buzărnescu – Magda Linette.

În meciul de dublu se vor înfrunta perechile Magdalena Frech/Alicja Rosolska – Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

Irina Begu și Iga Swiatek s-au mai înfruntat anul trecut, la Wimbledon. Poloneza s-a impus clar, scor 6-1, 6-0, în turul al treilea.

Mihaela Buzărnescu are la activ două victorii în duelurile cu Magda Linette. Aceasta s-a impus în 2010, la Vic (Spania), şi în 2018, la Strasbourg.

Dacă va trece de Polonia, România se va califica în faza finală a Billie Jean King Cup, ediția 2022.

Ce a spus Horia Tecău înainte de duelul cu Polonia

Duelul cu Polonia va marca debutul lui Horia Tecău (37 de ani), noul căpitan-nejucător al României.

Horia Tecău i-a luat locul lui Daniel Dobre în funcția de căpitan-nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, fosta Fed Cup.

Ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă la acest meci foarte important și dificil. Dar pregătim cât de bine putem. Am încredere că putem face surpriza, de a învinge Polonia.

Pe Iga Swiatek am avut ocazia să o studiez în multe meciuri în ultimele săptămâni. Traversează o formă incredibilă, e foarte interesant cum va gestiona această situație de a fi lider mondial.

Poate va fi mai multă presiune, mai multe așteptări, mai multe emoții. Sperăm să exploatăm acest detaliu în avantajul nostru”, a declarat Horia Tecău, la plecarea din țară.