Proiectul Super Ligii nu a fost abandonat! Real Madrid, Barcelona și Juventus Torino au luat poziție împotriva UEFA

Dragos Stefanescu 30.07.2021, 23:59
Proiectul Super Ligii nu a fost abandonat! Real Madrid, Barcelona și Juventus Torino au luat poziție împotriva UEFA

Proiectul Super Liga a produs un adevărat cutremur în fotbalul european. Cele trei cluburi care au inițiat acest proiect sunt Real Madrid, Barcelona și Juventus Torino. În urma presiunilor exercitate de UEFA proiectul Super Liga a fost abandonat momentan de inițiatorii săi. Astăzi a venit o veste mare pentru cele trei cluburi care au inițiat înființarea unei noi competiții fotbalistice.

UEFA nu poate sancționa inițiatoarele Super Ligii

Astăzi, justiția spaniolă a pronunțat decizie în cazul Super Ligii. Decizia, conformă cu Legea Concurenței a Uniunii Europene, este favorabilă membrilor Superligii. Conform acestei legi, UEFA este nevoită să renunțe la acțiunile împotriva Super Ligii și celor trei cluburi rămase în proiect. Deasemenea UEFA nu poate aplica sancțiuni disciplinare nici celor nouă cluburi retrase din proiectul Superliga.

Conform celor de la Marca, cele trei cluburi care au inițiat Super Liga, au reconfirmat faptul că nu vor abandona proiectul. Cluburile au adăugat că vor revizui formatul Super Ligii, pentru a fi agreat de toate părțile interesate.

Granzii europeni au postat fiecare, pe site-ul oficial, un comunicat în care anunță că nu abandonează lupta cu UEFA. Totodată cluburile declară că vor continua disputa legală. În final, cluburile speră să poată implementa proiectul cu succes.

Real Madrid, Barcelona și Juventus nu renunță la Super Liga

Barcelona, Juventus și Real Madrid aplaudă decizia de azi a Curții, prin care forțează UEFA, cu efect imediat, să anuleze toate acțiunile luate împotriva Super Ligii Europene, inclusiv încheierea acțiunilor disciplinare luate împotriva celor trei cluburi care nu vor să renunțe, precum și anularea pedepselor și restricțiilor impuse celorlaltor nouă cluburi fondatoare.

Curtea admite cererea făcută de promotorii Super Ligii, respinge apelul făcut de UEFA și confirmă avertismentul către UEFA, conform căruia organizația va fi amendată și supusă răspunderii penale, în cazul în care nu se va conforma. Cazul va fi analizat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în Luxemburg. Aceasta se va pronunța asupra poziției monopoliste pe care UEFA o are asupra fotbalului european.

Avem datoria de a vă comunica problemele serioase pe care le așteaptă fotbalul: UEFA s-a poziționat ca singur regulator, operator exclusiv și unic proprietar al drepturilor privind competițiile de fotbal europene. Această poziție monopolistă, ce crează un conflict de interese, afectează fotbalul și echilibrul său competitiv. Așa cum a fost arătat prin dovezi ample, controalele financiare sunt inadecvate și au fost implementate abuziv. Cluburile care participă în competițiile europene au dreptul de a-și guverna singure aceste competiții.

Suntem încântați că, mergând înainte, nu vom mai fi subiectul amenințărilor din partea UEFA, care continuă și acum. Țelul nostru este să dezvoltăm proiectul Super Ligii într-o manieră constructivă și cooperantă, contând întotdeauna pe toate părțile interesate: fani, jucători, antrenori, cluburi, ligi, asociații naționale și internaționale. Suntem conștienți de faptul că există elemente are proiectului nostru care trebuie revizuite și, desigur, pot fi îmbunătățite prin dialog și comun acord. Rămânem încrezători în succesul unui proiect care va fi mereu în concordanță cu legile Uniunii Europene.”, se arată în comunicatul celor trei cluburi.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe