Promovare pentru Steaua! Declarații super-optimiste pentru golgheterul roș-albaștilor după victoria cu Dinamo

Ștefănescu Dragoș 10.09.2022, 12:58
Promovare pentru Steaua! Declarații super-optimiste pentru golgheterul roș-albaștilor după victoria cu Dinamo

CSA Steaua a învins-o pe Dinamo în etapa a șasea din Liga a 2-a și este lider în clasament. După acest succes, golgheterul formației roș-albastre a anunțat ce planuri are în acest sezon. Promovarea cu Steaua  în Superliga este principalul obiectiv al lui Bogdan Chipirliu.

Bogdan Chipirliu, extrem de optimist după victoria cu Dinamo. Atacantul vrea să joace cu Steaua în Superliga

Vineri seară, CSA Steaua a înfruntat-o pe Dinamo în etapa a șasea din Liga a 2-a. Derby-ul dintre cele  două mari rivale a fost câștigat de Steaua cu scorul de 2-1. În urma acestui succes formația roș-albastră a urcat pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a.

Bogdan Chipirliu a marcat golul victoriei pentru Steaua și a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. La finalul partidei, golgheterul formației roș-albastre a oferit câteva declarații extrem de optimiste. Chipirliu speră ca în sezonul viitor Steaua să primească dreptul de a juca în Superliga și astfel să poată evolua alături de ”militari” în primul eșalon.

Ne bucurăm cum putem după această victorie frumoasă. Știam că ne așteaptă un meci greu. Nici locurile, nici valoarea jucătorilor nu contează într-un astfel de meci. Conteaza cine își dorește cel mai mult să câstige. Mă bucur că am marcat și că mi-am ajutat echipa să câștige acest meci. Știm că și pentru suporteri e importantă victoria.

(n.r. despre promovare) Sincer, nu aș vrea să intru în astfel de discuții. Datoria noastră e să jucăm fotbal și să ne clasăm cât mai sus. Să dăm totul la fiecare meci, speranța moare ultima. Poate în al 12-lea ceas se va schimba legea. Nu pot spune că nu mi-aș dori să joc la un nivel mai ridicat, dar jucând la Steaua, pe un stadion cum este cel din Ghencea și cu asemenea suporteri, se compensează.

Din ce am înțeles înainte de pregătire, ni s-a spus că se va face tot posibilul pentru a promova. De asta am și rămas. Sunt fericit, însă și eu sper să ne dea dreptul de promovare și să ducem această echipă în Liga 1. E păcat să rămână în Liga 2 echipe precum Steaua și Dinamo”, a spus Chipirliu, la finalul partidei.

Legea Sportului va suferi modificări în viitorul apropiat. Steaua poate profita din plin de aceste schimbări

Eduard Novak a vorbit recent despre noua lege a sportului. Ministrul a explicat că strategia pentru sport este finalizată și eforturile guvernanților se vor îndrepta de acum spre noua lege. Conform Eurosport, noua lege a sportului va permite cluburilor finanțate din bani publici să joace în ligile profesioniste. De această lege ar putea profita CSA Steaua, dar și CS Dinamo, care vor putea promova în Superliga, deși sunt finanțate de la bugetul statului.

Strategia pentru sport este finalizată și urmează să treacă prin comitetul interministerial. Poate premierul Nicolae Ciucă va dori o dezbatere, dar în curând va trece de Guvern. După aceea, o să ne canalizăm toată atenția pe noua lege a sportului”, a spus Novak, citat de Eurosport.

Urmăriți Playsport.ro și pe