PSG își pierde unul dintre staruri! După 6 luni petrecute la Paris, fotbalistul e gata să plece în Premier League

Ștefănescu Dragoș / 09.12.2021, 21:07
PSG își pierde unul dintre staruri! După 6 luni petrecute la Paris, fotbalistul e gata să plece în Premier League

PSG a reușit în această vară o campanie de transferuri uluitoare. Unul dintre starurile sosite de doar câteva luni pe Parc des Princes e gata să plece în Premier League.

Unul dintre starurile lui PSG e gata să plece în Premier League

De la venirea pe Parc des Princes, Georginio Wijnaldum a jucat foarte puțin. În ciuda faptului că a fost tot timpul apt de joc, olandezul a bifat doar 7 meciuri ca titular în Ligue 1, din cele 17 etape disputate până acum. Nemulțumit de această situație, batavul este nerăbdător să plece de pe Parc des Princes, pentru a juca mai mult.

Sky Sports anunţă că dacă Pochettino nu va pleca de la PSG, sunt şanse mari ca Wijnaldum să fie împrumutat chiar în această iarnă. Cum Liverpool nu și-a manifestat interesul pentru un împrumut al olandezului, Arsenal a intrat imediat pe fir. Echipa londoneză caută un mijlocaş central, având în vedere că Partey a dezamăgit de la sosirea sa de la Atletico Madrid.

Wijnaldum ar fi de acord cu mutarea pe Emirates, chiar dacă ştie că nu va putea lupta pentru trofee în tircoul ”tunarilor”. Prin această mutare, el speră să joace meci de meci pentru ca în vară, când se întoarce la PSG, să fie o soluție pentru primul ”11” al parizienilor.

Wijnaldum a ales oferta de nerefuzat de la PSG

Prima mutare spectaculoasă făcută de PSG pe piața transferurilor în această vară a fost aducerea lui Georginio Wijnaldum. Acesta a venit la Paris din postura de jucător liber de contract. Contractul olandezului cu Liverpool a expirat iar jucătorul a putut începe negocierile cu orice echipă care l-a dorit. Se pare că latura financiară a contat foarte mult în alegerea făcută de jucătorul batav. Oferta de 9,5 milioane de euro pe sezon a fost de nerefuzat. Astfel,  Wijnaldum a devenit jucătorul celor de la PSG semnând un contract pe 3 ani.

După ce a semnat cu PSG, olandezul a transmis un mesaj tuturor fanilor echipei de pe Parc des Princes.

Mesajul meu pentru fani este că sunt fericit să mă alătur clubului vostru, să joc pentru voi. Promit că atât timp cât voi juca pentru PSG voi da totul, mă voi antrena din greu, voi încerca să devin mai bun și sper că vă vom putea aduce multe trofee. Sper că voi putea ajuta echipa să vă aducă bucurii”, declara mijlocașul batav.

Georginio Wijnaldum a evoluat în ultimele 5 sezoane pentru FC Liverpool alături de care a câștigat 4 trofee. El fusese cumpărat în 2016 de la Newcastle United pentru suma de 27,5 milioane de euro. În cariera sa mijlocașul a mai evoluat și pentru două dintre marile forțe ale campionatului olandez Feyenoord Rotterdam și PSV Eindhoven.

Cota lui Wijnaldum este de 30 de milioane de euro conform transfermarkt.