PSG nu-și revine după o înfrângere din urmă cu două luni. “Ne-a ucis!” Echipa lui Messi, egalată de Troyes după ce a avut 2-0

Olteanu Ștefan 09.05.2022, 14:00
PSG nu-și revine după o înfrângere din urmă cu două luni. “Ne-a ucis!” Echipa lui Messi, egalată de Troyes după ce a avut 2-0

PSG a obținut doar un egal cu Troyes, scor 2-2 în runda cu numărul 36 din Ligue 1, iar echipa antrenată de Mauricio Pochettino pare că nu-și mai revine după înfrângerea încasată în urmă cu două luni, scor 1-3 în deplasare cu Real Madrid. Acel eșec i-a anulat șansele echipei pariziene de a mai visa la trofeul UEFA Champions League în acest sezon.

Marco Verratti rupe tăcerea: „Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!”. PSG nu-și revine după o înfrângere din urmă cu două luni

Imediat după duelul PSG – Troyes 2-2, Marco Verratti, titular în această confruntare, a recunoscut că echipa sa nu-și mai revine după înfrângerea pe care a încasat-o cu Real Madrid, în urmă cu aproximativ două luni.

Pe 9 martie, PSG a fost răpusă pe Santiago Bernabeu, scor 1-3, după ce în tur câștigase cu 1-0. Meciul din Spania i-a anulat echipei pariziene șansa de a mai visa la trofeul UEFA Champions League în acest sezon, iar jucătorii s-au obșinuit foarte greu cu acest gând.

De altfel, unii nu au reușit să treacă nici după două luni de acea eliminare, după cum a recunoscut Marco Verratti. Imediat după egalul rușinons cu Troyes, mijlocașul italian a declarat:

Cred că puteam obține rezultate mult mai bune cu această echipă. A fost un sezon dur. Este dificil să creezi o echipă când se schimbă atât de multe lucruri. Trebuie să păstrăm părțile bune ale acestui sezon.

Ne-am antrenat destul de puțin împreună. Am impresia că în primele șase luni nu am reușit să facem mai mult de trei antrenamente în care să fim toți.

Meciul cu Real Madrid ne-a ucis atât pe noi, cât și pe suporterii noștri. Până la urmă, am câștigat campionatul, ceea ce niciodată nu este ușor. Visul nostru a fost să mergem mai departe în Liga Campionilor, dar Madridul ne-a lovit puternic”, a declarat Marco Verratti, potrivit Getfootballnewsfrance.com.

PSG a condus-o pe Troyes cu 2-0, mulțumită unor goluri marcate de brezilienii Marquinos și Neymar. Ulterior, oaspeții au revenit și au smuls un punct de pe Parc des Princes. Ugbo și Tardieu au marcat pentru Troyes.

PSG are 80 de puncte în Ligue 1 și e matematic deja campioană.

Mauricio Pochettino, declarație ciudată după egalul cu Troyes. „Am câștigat deja campionatul. Acum trebuie să respectăm competiția”

La finalul duelului cu Troyes, antrenorul argentinian al lui PSG a declarat:

Am început bine meciul. Apoi am făcut două erori care ne-au costat două goluri. Dar cred că tot noi am fost echipa care a creat mai mult. Am fi meritat puțin mai mult noroc în seara asta.
Obiectivul a fost să câștigăm campionatul, am făcut-o deja. Acum trebuie să respectăm competiția și cred că am făcut-o”, a declarat Pochettino.

Antrenorul a fost luat la rost de fani pentru că nu i-a folosit mai mult pe tinerii jucători, așa cum a promis înaintea confruntării. Suporterii și-ar fi dorit să îi vadă la treabă pe Xavi Simons sau Edouard Michut, însă aceștia nu s-au aflat nici măcar în lot.

În urma criticilor pe care le-a primit, Pochettino a răspuns la conferința de presă:

Nu am spus că vor juca. Am spus că ar putea prinde câteva minute. Am un lot cu 30 de jucători consacrați. Spațiul pentru tineri nu este mare. Trebuie să merite să primească minute în teren. Ei s-au antrenat cu noi din prima zi. Acesta e un prim pas. Va trebui să vedem cum arată echipa în viitor pentru a vedea dacă pot primi și ei minute”, a răspuns Pochettino.

Totuși, în duelul PSG – Troyes s-a marcat și un debut la PSG. Ismaal Gharbi, mijlocaș ofensiv de 18 ani, a fost trimis pe teren în locul lui Angel Di Maria în minutul 89.

Momente grele pentru Neymar. Vedeta de la PSG a vorbit despre conflictul cu fanii parizieni.