PSG transferă de la Barca! Pe cine oferă francezii 25 de milioane de euro

Mihai Cheles 20.01.2021, 20:10
PSG transferă de la Barca! Pe cine oferă francezii 25 de milioane de euro

PSG transferă de la Barca în această iarnă. Campioana Franței a pus ochii pe un fundaș dreapta brazilian și va înainta o ofertă concretă în zilele următoare.

Este vorba de fundașul dreapta Emerson, pentru care Barcelona solicită francezilor aproximativ 25 de milioane de euro. Emerson a fost lăsat să evolueze sub formă de împrumut la Betis Sevilla în ultimele două sezoane și a fost unul dintre cei mai fundași dreapta din La Liga.

Emerson Junior a fost cumpărat de Barcelona de la Atletico Mineiro în schimbul a 12 milioane de euro. În prealabil, Emerson jucaseră șase luni sub formă de împrumut la Betis, dar Barcelona s-a mișcat mai rapid. Le-a suflat rivalilor fotbalistul, apoi l-a trimis să joace la ei sub formă de împrumut.

Fotbalistul se va întoarce la Barcelona în vara lui 2021, însă Ronald Koeman nu pare convins de abilitățile sale. În plus, Barca este foarte bine acoperită pe acel post, cu americanul Sergino Dest și spaniolul Sergi Roberto.

PSG transferă de la Barca!

Paris Saint-Germain vrea să îl transfere și va pregăti curând o ofertă de 25 de milioane de euro. În acest moment, francezii se bazează în flancul drept doar pe Alessandro Florenzi. Al doilea fundaș dreapta din lot, francezul Colin Dagba, este infectat cu COVID-19 și va absenta o perioadă.

Un alt argument pentru care Barcelona ar renunța la Emerson ar fi aspectul financiar. Gruparea „Blaugrana” are mari probleme financiare și va căuta să vândă cât mai mult în această perioadă. Dacă va fi vândut pentru 25 de milioane de euro, o parte din bani vor reveni celor de la Betis, potrivit jurnaliștilor spanioli, în urma înțelegerii dintre cele două cluburi.

PSG transferă de la Barca! Pe cine oferă francezii 25 de milioane de euro

Probleme financiare pentru Barcelona

Campania de reorganizare financiară a început la Barcelona încă din vară. Atunci, conducătorii clubului au decis să nu mai facă investiții atât de mari în transferuri, așa cum obișnuiseră. Dacă altă dată balanța era serios pe minus, de data această Barcelona a fost pe plus.

I-a transferat pe Miralem Pjanic – 60 mil. E, Trincao – 31 mil. E, Sergino Dest – 21 mil. E și Matheus Fernandes – 7 mil. E. În total -119 milioane de euro.  La capitolul plecări, s-au despărțit de Arthur – 72 mil. E, Nelson Semedo – 30 mil. E, Carles Perez – 11 mil. E, Marc Cucurella – 10 mil. E, Ivan Rakitic – 1,5 mil. E. În total -124 milioane de euro.

Ca o comparație post-coronavirus, Barcelona reușea să iasă întodeauna pe minus. În sezonul 2019/2020, – 134 milioane de euro, sezonul 2017/2018, – 127 milioane de euro sau sezonul 2016/2017, – 98 milioane de euro

Urmăriți Playsport.ro și pe