Radu Banciu, necruțător cu Olimpiu Moruțan: „Să se apuce de tenis feminin”

Robert Zanfir / 02.11.2021, 21:50
Radu Banciu, necruțător cu Olimpiu Moruțan: „Să se apuce de tenis feminin”

Radu Banciu are un nou „favorit” în fotbalul românesc. Olimpiu Moruțan. Fostul mijlocaș al celor de la FCSB este unul dintre cei mai în formă jucători români. Cu toate acestea, nu reușește să îl impresioneze pe cunoscutul jurnalist.

Olimpiu Moruțan are Turcia la picioare, după ultimele meciuri. Mijlocașul chemat de Mirel Rădoi pentru meciurile din noiembrie, cu Islanda și Liechtenstein, a ajuns idolul fanilor lui Galatasaray, care nu ezită să îl compare cu celebrul Wesley Sneijder sau chiar cu legendarul Gică Hagi.

Radu Banciu, necruțător cu Olimpiu Moruțan: „Să se apuce de tenis feminin”

Cu toate acestea, jucătorul la care Gigi Becali a renunțat surprinzător de ușor nu reușește să impresioneze și în România. Radu Banciu, un critic constant al mijlocașului, îl sfătuiește pe acesta să încerce o reconversie profesională.

A dat un gol, dar joacă în campionatul Dahovei. Sigur, în cupele europene am fost gentil cu el, dar la ce adversari are Galatasaray…Cred că nici Şumudică nu ştie să-i pronunţe.

Nu-l putem lăuda, m-am uitat câteva minute la un meci din Turcia, era Divizia C de pe vremuri de la noi. L-aş sfătui dacă va avea dificultăţi să-şi ia leafa la Galata să încerce la tenisul feminin.

Acolo poate ajunge idol repede, în două săptămâni dacă bate mingea e lider mondial. Să ia racheta în mână şi să ceară wild-card pe tabloul feminin, că la masculin e greu, sunt ăia care beau mult suc de portocale.
Radu Banciu, la Look Sport

Ianis Hagi și Dennis Man, „clienții” lui Radu Banciu

Olimpiu Moruțan nu este singurul client al cunoscutului jurnalist. Dennis Man, dar mai ales Ianis Hagi, sunt favoriții discursului critic al acestuia.

„În timp ce rivalii săi la campionat au adus vedete mondiale la echipă, Galatasaray a investit în fotbaliști mai tineri în această vară. Și deja a început să culeagă roadele. S-a aflat că Moruțan, în special, a intrat în radarul cluburilor europene”, scriu turcii de la A Haber.

Olimpiu Moruțan are 3 goluri în 9 meciuri în acest sezon la Galatasaray, unde a ajuns în schimbul sumei de 3,5 milioane de euro.

Dacă Moruțan ar intra pe teren ca număr 10, Galatasaray ar pasa mult mai ușor și mai eficient în zona mediană. Românul nu e o aripă rapidă. Ci un mijlocaș tehnic, inteligent, de clasă. Ar ajuta mai mult echipa în spatele vârfului
Fotomac