Radu Drăgușin, schimbare importantă la Sampdoria. Ce au decis italienii, după ce fundașul a refuzat naționala

Robert Zanfir 22.10.2021, 23:40
Radu Drăgușin, schimbare importantă la Sampdoria. Ce au decis italienii, după ce fundașul a refuzat naționala

Radu Drăgușin a debutat pentru Sampdoria în meciul câștigat de genovezi cu Spezia, 2-1. Fundașul a fost în centrul unui scandal la naționala de tineret, după ce a refuzat convocarea lui Florin Bratu, la ultima acțiune a României.

A venit și ceasul norocos pentru Radu Drăgușin. Fundașul lui Juventus, împrumutat la Sampdoria în această vară, a profitat de accidentarea unui coleg, pentru a bifa primele minute la Genova.

Radu Drăgușin, schimbare importantă la Sampdoria. Ce au decis italienii, după ce fundașul a refuzat naționala

Românul a fost chemat la margine de antrenorul Roberto D’Aversa, în minutul 20. Valerio Verre s-a accidentat și nu a mai putut continua, astfel că Drăgușin a pus capăt așteptării de până acum.

Sampdoria câștigă cu Spezia, 2-1, în urma autogolului lui Gyasi și a reușitei lui Candreva, ambele marcate în prima repriză. Oaspeții au redus diferența în ultima secundă.

Pentru echipa lui Radu Drăgușin este prima victorie după cinci etape în Serie A. Doria urcă pe locul 13, cu 9 puncte.

Radu Drăgușin a refuzat echipa națională

Radu Drăgușin a refuzat să se prezinte la lotul convocat de Florin Bratu pentru meciurile naționalei U21 de la începutul lunii octombrie.

Fundașul central în vârstă de 19 ani nu a dat curs convocării. El a motivat că are nevoie de timp pentru a se acomoda la Sampdoria și i-a dat, astfel, ocazia lui Florin Bratu să intre într-un război al declarațiilor cu impresarul jucătorului, Florin Manea.

„În poziția acesta, mă aștept la orice. Sunt pregătit pentru orice. Nu pretind să mulțumesc pe toată lumea, așa că eu decid aici cine joacă. Așa am văzut eu lucrurile.

Radu Drăgușin este un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând. El n-a mai jucat de foarte, foarte mult timp, e un jucător admirabil, dar n-are ritm, intensitate.

Am preferat să joc cu doi jucători – Racovițan și Screciu – care au un ritm și o intensitate bună. În perspectivă, se pot naște 3 fundași centrali buni – Screciu, Racovițan și Drăgușin, atunci când se va pune pe picioare. Sigur are calitate”, a spus selecționerul U21, la TVR.

E ok, am început să ne cunoaștem, este începutul unei noi generații. Am întâlnit o echipă bună, care ne-a pus probleme, dar per total am făcut un joc bun. Eu n-am vorbit încă cu impresarul meu. Dacă aceasta este decizia selecționerului, o respect total. Nu sunt eu în măsură să-l critic sau să-i judec decizia.

Mister mi-a dat explicații, este decizia dânsului. Toată lumea vrea să joace cât mai mult și au orgoliu să demonstreze cât de buni sunt. Am colegi de bună calitate, de perspectivă. O să se nască o generație foarte frumoasă
Radu Drăgușin, Sampdoria

 

Urmăriți Playsport.ro și pe