Rapid a început asaltul pentru play-off. Giuleștenii profită de haosul de la Clinceni și aduc doi fotbaliști importanți

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.01.2022, 16:35
Rapid a început asaltul pentru play-off. Giuleștenii profită de haosul de la Clinceni și aduc doi fotbaliști importanți

Rapid se află pe locul 7 în Liga 1 la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc după 6 ani petrecuți în diviziile inferioare. Giuleștenii se află la egalitate de puncte, 32, cu Farul Constanța și Universitatea Craiova și au șanse mari să prindă un loc de play-off la finalul acestui sezon.

Fapt ce ar reprezenta o performanță uriașă pentru formația antrenată de Mihai Iosif în acest context. Astfel că oficialii clubului alb-vișiniu fac eforturi să se asigure că echipa lor nu ratează această șansă și caută de zor variante de întărire a lotului.

Rapid vrea doi fotbaliști importanți de la Academica Clinceni

Rapid a reușit să îl transfere definitiv pe Alexandru Albu, fotbalist ce a impresionat în acest sezon și care era doar împrumutat de la Concordia Chiajna. Chiar și așa, formația din Giulești mai are nevoie de câteva întăriri, fapt subliniat chiar de Mihai Iosif recent.

Atât eu cât şi băieţii cred că suntem pregătiţi să începem asaltul către play-off. Aceştia suntem, poate vor mai veni doi, maximum trei jucători. Ne mai trebuie doi-trei jucători pentru a acoperi lipsuri numerice”, a spus antrenorul Rapidului.

Și se pare că oficialii clubului sunt aproape să rezolve deja două transferuri. Ei doresc să profite de situația extrem de dificilă din punct de vedere financiar de la Academica Clinceni și să aducă doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei ilfovene.

Potrivit fanatik.ro, Rapid îi dorește pe Thibault Moulin și Bautista Cascini, fotbaliști ce și-au reziliat contractele cu Academica în această iarnă din cauza restanțelor salariale. Cei doi au fost printre cei mai importanți jucători ai echipei în acest sezon, dar mai ales în stagiunea trecută, când gruparea din Clinceni a evoluat în play-off-ul Ligii 1.

Moulin și Cascini au devenit liberi de contract în această iarnă

Thibault Moulin este un mijlocaș central francez în vârstă de 31 de ani care a ajuns la Academica în luna ianuarie a anului trecut din postura de jucător liber de contract după despărțirea de MOS Caen. El a jucat 14 meciuri în acest sezon în toate competițiile și a reușit două pase de gol.

Rapid întâmpină anumite probleme cu Moulin în ceea ce privește latura financiară. Conform sursei citate, francezul a avut la Clinceni un salariu de 9.000 pe lună și ar dori același lucru la formația giuleșteană. Fapt ce ar reprezenta o problemă pentru conducerea clubului alb-vișiniu.

Totuși, rapidiștii pot rezolva această problemă și îl pot convinge pe jucător să accepte și mai puțin. Acesta ar fi achitat deja școala din București unde învață copiii săi până în vară, astfel că își dorește foarte mult să rămână în preajma Capitalei cel puțin până la finalul acestui sezon.

Giuleștenii vor să își betoneze linia de mijloc după ce și l-au asigurat și pe Alexandru Albu

Bautista Cascini a fost poate cel mai important fotbalist al Academicii Clinceni în acest sezon. De asemenea, mijlocaș central, argentinianul de 24 de ani a jucat 20 de partide în toate competițiile, marcând nu mai puțin de 7 goluri în Liga 1 și oferind și o pasă decisivă.

El a ajuns la Clinceni în septembrie 2020 de la FC Botoșani și a fost determinant în parcursul excelent avut de Academica sezonul trecut sub comanda lui Ilie Poenaru. Moulin și Cascini sunt cotați de Transfermarkt la 350.000, respectiv 650.000 de euro.

Ținte grele vizate de Rapid. Daniel Niculae negociază pentru doi jucători cu nume grele în Liga 1. EXCLUSIV