Ținte grele vizate de Rapid. Daniel Niculae negociază pentru doi jucători cu nume grele în Liga 1. EXCLUSIV

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 13:24
Ținte grele vizate de Rapid. Daniel Niculae negociază pentru doi jucători cu nume grele în Liga 1. EXCLUSIV

Rapid București pare tot mai decisă să intre în play-off la finalul sezonului regular. Giuleștenii și-au asigurat serviciile lui Alexandru Albu, cumpărat definitiv de la Concordia Chiajna, iar acum negociază cu alți doi jucători din Liga 1.

Rapid negociază cu Alexandru Mateiu și Mihai Bălașa

Rapid București negociază venirile lui Alexandru Mateiu și Mihai Bălașa la trupa lui Mihai Iosif. Conform surselor Playsport, transferurile celor doi sunt rezolvate în proporție de 90%, urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare și anunțate. Cei doi jucători nu mai intră în planurile lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova, astfel că un transfer este văzut cu ochi buni de ambele formații.

Ba chiar mai mult, Mihai Bălașa a fost trecut pe „lista neagră” a lui Reghe, alături de Pigliacelli, Vlădoiu, Ivanov, Fedele, Crețu, Căpățână, Gustavo, Vână și Roman. Prețul pentru care Mihai Bălașa poate părăsi formația de pe „Ion Oblemenco” este de 100.000 de euro.

Pe de altă parte, situația lui Mateiu pare a fi mai simplă. Acesta este cel mai vechi jucător din lotul Universității Craiova. El se află în Bănie din 2014, iar contractul acestuia expiră la vară, ceea ce înseamnă ca, cel mai probabil, va semna cu Rapid liber de contract.

Folosiți foarte puțin în acest sezon

Cei doi fotbaliști nu sunt de bază în sistemul gândit de Laurențiu Reghecampf. Mai mult decât atât, ei au fost excluși din lotul echipei după înfrângerea contra CFR-ului, 1-0, din 20 septembrie. Din acel moment, doar Bălașa a mai prins minute în tricoul oltenilor.

Alexandru Mateiu a fost recent depistat cu COVID-19, iar o problema ar putea să reprezinte faptul că acesta va pierde pregătirea fizică până la reluarea Ligii 1. Ultimul meci oficial jucat de el a fost cu CFR. S-a mai aflat în lot în partida cu Academica Clinceni, dar nu a fost folosit deloc. El nu a bifat minute nici măcar în Cupa României, unde Craiova a dat peste adversari din eșaloanele inferioare (Baia Mare și Filiași).

10 partide și o pasă de gol a bifat acesta în actuala stagiune, în Supercupa României, Liga 1 și preliminariile UEFA Conference League. Alături de olteni, el și-a trecut în palmares două Cupe ale României (2017-2018, 2020-2021) și Supercupa României (2021).

Pe de altă parte, Mihai Bălașa, deși inițial exclus din lot cu CFR Cluj, a mai primit șanse din partea lui Reghe. El a jucat în partidele cu Academica Clinceni, Farul Constanța, FC Botoșani, FC Voluntari și Gaz Metan, în Liga 1, precum și în Cupa României, cu Baia Mare și Filiași. Totuși, tehnicianul oltenilor e pregătit să se despartă de fundașul venit în 2019 de la FCSB.

12 partide și un gol a înregistrat acesta în actuala stagiune, în Liga 1, Cupa României, Supercupa României și preliminariile UEFA Conference League. Bălașa a câștigat Cupa României și Supercupa României cu Craiova în vară.