Rapid, repetiție de 5 stele pentru Centenar. Eveniment de gală la împlinirea a 99 de ani: „Biblia va fi reeditată”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.06.2022, 19:07
Rapid, repetiție de 5 stele pentru Centenar. Eveniment de gală la împlinirea a 99 de ani: „Biblia va fi reeditată”

Rapid va împlini pe 25 iunie 99 de ani de existență, iar momentul va fi marcat cum se cuvinte pe noul stadion din Giulești. Clubul alb-vișiniu a anunțat că va fi organizat un eveniment special, la care vor participa mari glorii rapidisite și în cadrul căruia se va marca relansarea cărții care este considerată drept „Biblia rapidistă”.

Rapid va sărbători cum se cuvine împlinirea a 99 de ani de existență

Este vorba despre celebra carte „Glasul roților de tren”, scrisă de regretatul Ioan Chirilă după ce Rapid a câștigat primul titlu de campioană în istorie, mai exact în 1967. Aceasta va putea fi achiziționată la prețul de 25 de lei.

Evenimentul va începe la ora 16:00 în foayerul stadionului și va continua pe pe noul stadion din Giulești, acolo unde de la ora 17:30 se va disputa un meci inedit de FIFA 22. Ulterior, la 18:30, lotul condus de Adrian Mutu va ieși pe gazon pentru un antrenament cu public.

Iar de la 19:23 galeria rapidistă va juca un meci demonstrativ contra jucătorilor de la echipa mare. Totul va culmina cu un film despre primii ani de existență ai clubului Rapid.

Programul complet al zilei de sâmbătă în Giulești

„Toată suflarea rapidistă se pregătește de sărbătoarea aniversării cu numărul 99!

Sâmbătă, 25 iunie, la stadionul Rapid – Giulești, vom sărbători împreună penultima aniversare înainte de Centenar, toți rapidiștii fiind așteptați pe arena noastră, de la ora 17:00, pentru un eveniment special.

Ziua va fi deschisă de la ora 16:00, în foayerul stadionului, acolo unde Biblia rapidiștilor, cartea „Glasul roților de tren”, va fi reeditată.

La acest eveniment vor fi invitați de marcă, personaje principale în cartea scrisă de marele Ioan Chirilă, ca Necula „Rică” Răducanu, Ion „Puiu” Ionescu, Ion Motroc sau Viorel Kraus, însă vor participa și alte nume surpriză.

Dacă veți veni la această lansare, veți putea achiziționa „Glasul roților de tren”, carte reeditată de editura Vellant, la prețul de 25 lei, și puteți participa la sesiunea de autografe a legendelor alb-vișinii.

De la ora 17:30, pe stadion, se va disputa marea finală a turneului de FIFA22, organizat de FC Rapid 1923 eSports, însă și un meci cu invitați surpriză.

Fotbaliștii lui Adrian Mutu vor juca un meci demonstrativ împotriva suporterilor

La 18:30, băieții lui Adrian Mutu, inclusiv noile achiziții, vor ieși la un antrenament cu public, alături de suporterii pe care îi vor întâlni, în main-eventul zilei.

De la 19:23, Galeria coboară din Peluză în teren pentru juca împotriva echipei de fotbal un meci demonstrativ.

Înainte de startul partidei, cei prezenți pe arena giuleșteană pot urmări pe cele două tabele imagini din istoria Clubului Sportiv și al Fotbal Club, mesajele persoanelor implicate la cele două cluburi, dar și un film surpriză, despre începuturile marelui Rapid!

Accesul în stadion se face începând cu ora 17:00, iar acesta se face pe baza unui bilet gratuit online”, au anunțat cei de la Rapid prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Pe 25 iunie 2023, clubul din Giulești își va celebra centenarul. Iar conducerea acestuia speră ca, până la acel moment, suporterii să se poată bucura de câștigarea unui trofeu. Rapid își propune cel puțin accederea în play-off în sezonul viitor, dar și câștigarea Cupei României.

EXCLUSIV. Rapid se bate cu două echipe pentru încă un transfer de top. „A demonstrat ce poate”