Răsfățul de lux de care Ion Țiriac este dependent: „Fără el nu aș putea fi acolo unde îmi doresc”

Ștefănescu Dragoș 28.08.2022, 16:48
Răsfățul de lux de care Ion Țiriac este dependent: „Fără el nu aș putea fi acolo unde îmi doresc”

Ion Țiriac este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, fostul tenismen ocupă locul 4 în topul celor mai bogați români. Țiriac a dezvăluit recent care este singurul lux la care nu poate renunța.

Singurul lux la care nu poate renunța Ion Țiriac

Ion Țiriac (83 de ani) este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România. Fostul tenismen a strâns de-a lungul anilor o avere impresionantă ce este evaluată la 1,4 miliarde de dolari. Țiriac ocupă locul 4 în topul celor mai bogați români.

Cum resursele financiare îi permit aproape orice lux, Ion Țiriac a dezvăluit recent care este lucrul la care nu poate renunța niciodată. Omul de afaceri deține brevet de pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota deținută de compania lui Țiriac este formată din trei aeronave și un elicopter. Fostul mare sportiv a explicat că încă își pilotează singur aeronavele care îi conferă o libertate de mișcare extraordinară și fără de care nu ar putea călători atât de mult.

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lume şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei”, a declarat Ion Țiriac pentru Antena3.ro.

Ion Țiriac a avut o carieră de succes în tenisul profesionist

Înainte de a deveni un prolific om de afaceri, Ion Țiriac a avut o carieră de succes în tenis. Acesta a jucat la cel mai înalt nivel, atingând culmile gloriei în sportul alb.

Ion Țiriac a cunoscut gloria în tenisul mondial mai ales în proba de dublu. Alături de bunul său prieten Ilie Năstase au format o echipă fantastică. Celebrul duo a câștigat turneul de la Roland Garros în 1970. Cei doi au mai bifat trei finale de Cupa Davis toate pierdute în fața echipei SUA.

Ion Țiriac a rămas în memoria iubitorilor de tenis drept un excelent jucător de dublu. Dar și performanțele sale la simplu nu sunt de uitat. El a ajuns în top 10 mondial și a fost foarte aproape să-l învingă la Roland Garros pe marele Rod Laver. În cariera sa prodigioasă Ion Țiriac a câștigat 22 de turnee la dublu dar și 5 titluri la simplu.