Răspunsul lui Nandor Tamas la întrebarea: ”Dacă primești convocarea, vii la naționala României?” Ce i-au propus ungurii

Giosanu Catinca / 14.02.2021, 09:49
Răspunsul lui Nandor Tamas la întrebarea: ”Dacă primești convocarea, vii la naționala României?” Ce i-au propus ungurii

Nandor Tamas este un fotbalist profesionist român de etnie maghiară care joacă ca atacant pentru echipa Liga I Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. El a fost împrumutat de la Puskas Akademia. Până acum, clubul a refuzat să îl lase la echipele naționale ale României. De curând, el a primit întrebarea ”Dacă primești convocarea, vii la naționala României?”. Ce i-au propus ungurii și ce răspuns a dat internaționalul?

Răspunsul lui Nandor Tamas la întrebarea: ”Dacă primești convocarea, vii la naționala României?”

Oficialii de la Sepsi l-au împrumutat pe Nandor Tamas de la Academia Puskas. Sportivul se numără printre jucătorii pe care Leo Grozavu îi folosește pentru regula U21. Cu toate acestea, cei de la clubul maghiar nu vor să-l lase să joace pentru România și fac presiuni să îmbrace tricoul reprezentativei Ungariei.

De partea cealaltă, Nandor Tamas își dorește să obțină acceptul FIFA pentru a-l face eligibil pentru reprezentativa Ungariei.

Titular în meciul cu Dinamo din „Ștefan cel Mare”, încheiat la egalitate, scor 0-0, Tamas a vorbit la flash-interviul de la finalul partidei despre acest aspect. Î momentul în care a fost întrebat de subiect, jucătorul nu a răspuns însă clar. Fotbalistul a dezvăluit că la el acasă nu a învățat limba română. În plus, el a spus că va juca pentru naționala care îl va convoca prima oară.

Eu vreau să mă concentrez la fotbal, să-mi fac treaba pe teren. Dacă o să vină (n.r. – o convocare din partea României), o să mă gândesc la acest lucru, eu nu am spus vreodată «nu» României. M-am născut în România, dar acasă noi vorbim mereu limba maghiară. Decizia o voi lua când o să vină o convocare. Cei de la Akademia Puskas mi-au transmis când eram acolo că ei preferă să joc la naționala Ungariei.”, a mărturisit Tamas.

Leo Grozavu a vorbit despre ciudat caz Nandor Tamas
Leo Grozavu a vorbit despre ciudat caz Nandor Tamas

„Tamaș a fost anul trecut la o altă echipă”

Antrenorul celor de la Sepsi, Leo Grozavu, a avut declarații surpinzătoare la finalul partidei cu Dinamo. Tehnicianul român consideră că aceasta este doar o altă strategie la mijloc. El nu înțelege de ce se scrie abia acum despre acest subiect.

Tamaș a fost și anul trecut la o altă echipă, nu s-a scris nimic în presă. A venit la Sepsi și a început să se scrie. Nu a fost nicio acțiune a echipei naționale la care să fie chemat și să nu se prezinte. Sunt convins că va reprezenta cu mândrie tricolorul. În rest, eu nu vă pot spune mai multe.”, a declarat Leo Grozavu.

Nandor Tamas s-a născut în Târgu Secuiesc. El a început să joace fotbal la Academia Puskas. În luna ianuarie a acestui an, a fost împrumutat la Sepsi. În duelul cu Dinamo, tânărul a bifat partida cu numărul cinci în prima ligă.

În urma remizei din „Ștefan cel Mare”, Sepsi Sfântu Gheorghe rămâne pe locul 4 în clasamentul Ligii 1, cu 35 de puncte, în timp ce Dinamo urcă pe locul 10, cu 26 de puncte, la egalitate cu FC Argeș, echipa de pe locul 11.