Război civil în Formula 1. Două nume grele sunt interzise. „Totul este legat de bani”

Radu Bordei 13.01.2023, 19:15
Război civil în Formula 1. Două nume grele sunt interzise. „Totul este legat de bani”

Cele 10 echipe din Formula 1 par decise să facă tot posibilul să interzică apariția unei noi forțe în „Marele Circ”. Chiar dacă este vorba de un parteneriat între două nume grele, din care unul a făcut istorie chiar în Formula 1.

Echipa care amenință supremația Formula 1. Rivalii s-au unit să le blocheze accesul

Fanii celei mai importante competiții de automobile din lume s-au entuziasmat la aflarea veștii că Andretti Autosport este gata să se întoarcă în Formula 1. Acest nume este unul legendar în „Marele Circ”, iar echipa este condusă de Michael Andretti, fiul fostului campion mondial Mario Andretti. Echipa s-a unit cu un gigant, anume Cadillac, producătorul de automobile de lux deținut de grupul General Motors, cel mai mare producător auto din State.

Noua grupare ar vrea să se înscrie în campionatul Formulei 1, iar FIA a primit cu bucurie această veste.

Salut vestea despre parteneriatul Cadillac – Andretti. FIA așteaptă cu nerăbdare să discute cu aceștia despre procesul de «Exprimare a Interesului» pentru înscrierea în campionatul mondial de Formula 1, este mesajul de pe contul de Twitter al președintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem

Cu toate acestea, nu toată lumea a primit vestea cu același entuziasm. Se pare că celelalte echipe ar încerca blocarea accesului noii grupării.

Vrem să ne asigurăm că vom rămâne cu o competiție credibilă și stabilă, astfel că orice solicitare de înscriere va fi evaluată de toate părțile interesate, pe criterii care să îndeplinească acele obiective.

Orice solicitare de înscriere are nevoie de acordul F1 și FIA, a sunat comunicatul Formulei 1

„Totul este despre bani”

Principalul opozant ar fi chiar șeful celor de la Red Bull, principala forță din Formula 1. Christian Horner nu este, însă, singur. 9 formații din 10 se tem că o nouă echipă ar însemna mai puțini bani în conturi. Sumele s-ar împărți la 11, lucru care nu este pe placul tuturor. Chiar Horner declara, în urmă cu câteva luni, că nu dorește diluarea premiilor. Pentru ca Andretti și Cadillac să aibă o șansă, trebuie să respecte „Acordul de Armonie”. Acesta presupune ca orice echipă care s-ar alătura Formulei 1 să achite 200 de milioane de dolari, sumă care ar urma să fie împărțită de cele 10 echipe deja existente în competiție. Iar în padoc se vorbește de triplarea sumei respective printr-un nou Acord de Armonie!

Una dintre marile întrebări era „Cu ce vine Andretti?” Ei bine, acum venim cu unul dintre cei mai mari producători auto din lume, General Motors și Cadillac. Aceasta era singura casetă pe care nu o bifaserăm, dar acum am făcut-o.

Cred 1000% că bifăm toate condițiile pentru a putea intra în Formula 1. Sunt foarte încrezător că în curând vom fi parte din grilă, a declarat Andretti

Urmăriți Playsport.ro și pe