Răzvan Lucescu, avertisment pentru fotbalul românesc: „Dinamo trebuie să rămână în Liga 1! Rapidul să fie foarte atent” Ce șanse îi dă naționalei

Robert Zanfir / 07.10.2021, 18:07
Răzvan Lucescu, avertisment pentru fotbalul românesc: „Dinamo trebuie să rămână în Liga 1! Rapidul să fie foarte atent” Ce șanse îi dă naționalei

Răzvan Lucescu nu are mari speranțe înaintea meciului pe care România îl va juca împotriva Germaniei. Fostul selecționer avertizează asupra mentalității deficitare pe care o avem. Antrenorul lui PAOK crede că fotbalul românesc va avea enorm de pierdut dacă Dinamo și Rapid nu se vor menține în Liga 1.

Răzvan Lucescu a profitat de pauza provocată de meciurile naționalei și a revenit în țară pentru o scurtă perioadă. Înaintea zborului spre Grecia, fostul selecționer și-a găsit timp pentru a trage un nou semnal de alarmă în privința fotbalului românesc. Spune că acesta ar trebui să schimbe mentalitatea, pentru a putea reveni acolo unde îi este locul/

Răzvan Lucescu, avertisment pentru fotbalul românesc: „Dinamo trebuie să rămână în Liga 1! Rapidul să fie foarte atent”

Răzvan Lucescu s-a întors surprinzător în Grecia, la PAOK, după ce a obținut performanțe incredibile în Arabia Saudită, cu Al Hilal. L-a adus cu el și pe Alex Mitriță, chemat de Mirel Rădoi la națională.

Calitățile lui Mitriță l-au adus la echipa națională. A fost o conjuctură să vină la noi. Eu și cu stafful meu avem o mentalitate prin care cerem răbdare, încercăm să îl facem pe jucător să se adapteze, să intre foarte bine pe teren. Riscul este să greșească de la început și speranțele să se ducă. Șansa lui a fost ca el să marcheze de două ori și lumea îl privește cu simpatie.

E complicat cu Germania, dar celelalte meciuri trebuie câștigate. Băieții trebuie să se lupte până la capăt. Eu cred că putem ajunge pe locul 2, șanse sunt. Dacă vorbim din punct de vedere strict valoric, echipa națională este peste celelalte. Dacă vorbim despre mentalitate, despre educație… avem de suferit.„, a declarat Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK.

De ce nu mai reușim nicio performanță în cupele europene

Fotbalul românesc traversează o adevărată criză, iar echipele din Liga 1 s-au făcut de râs în cupele europene, în această toamnă. Lucescu Jr spune că totul pornește de la mentalitate și de la educație. Tehnicianul este convins că Liga 1 și tot fotbalul românesc vor avea enorm de suferit fără Rapid și Dinamo sau celelalte echipe de tradiție:

„Mircea Rednic este un antrenor cu mare experiență, are atuul că este foarte apreciat la Dinamo. Pentru fotbalul românesc, Dinamo trebuie să rămână pe prima scenă. Vedeți câtă emulație a creat revenirea Rapidului pe prima scenă. Dinamo trebuie să rămână.

Rapidul trebuie să evite retrogradarea. Eu am spus de la început. Trebuie să fie foarte atenți, pentru că nu s-a terminat campionatul. Dacă ar prinde play-off-ul, ar fi fantastic”, a declarat Răzvan Lucescu la plecarea spre Grecia.