Răzvan Lucescu: „Nu m-am uitat la meciul tatălui meu de aseară”. Motivul pentru care a ratat partida din Europa

Olteanu Ștefan / 12.03.2021, 12:28
Răzvan Lucescu: „Nu m-am uitat la meciul tatălui meu de aseară”. Motivul pentru care a ratat partida din Europa

Răzvan Lucescu spune că a ratat duelul Dinamo Kiev – Villareal din Europa League. Tatăl său, Mircea Lucescu, a fost învins pe teren propriu, scor 0-2, iar șansele pentru o calificare în sferturi s-au diminuat considerabil. Răzvan spune că Dinamo Kiev a realizat deja maximum în Europa League, iar principalul obiectiv al echipei trebuie să fie campionatul.

Răzvan Lucescu: „Nu m-am uitat la meciul tatălui meu de aseară”

Răzvan Lucescu a ratat duelul tatălui din Europa League, fiind prins cu câțiva invitați. Fostul antrenor al lui Al Hilal spune că a văzut foarte puțin din înfrângerea încasată de Dinamo Kiev, scor 0-2 pe teren propriu cu Villareal.
Șansele ucrainenilor s-au diminuat considerabil, fiind nevoiți să înscrie cel puțin două goluri în Spania pentru a mai spera la ceva. Cu toate acestea, Răzvan spune că echipa antrenată de tatăl său și-a atins deja potențialul maxim în Europa League și trebuie să se concentreze pe campionat.
În turul anterior, Dinamo Kiev a eliminat-o cu greu pe Club Brugge, scor 1-1 în Ucraina și 0-1 în Belgia.

Nu m-am uitat la Europa League. Am avut un oaspete. Am văzut doar ceva din Dinamo Kiev – Villarreal. Este extraordinar ce au făcut ei pentru că e greu să treci de Villarreal și e greu să câștigi Europa League. Sunt echipe foarte puternice în Europa League. Este Manchester care a arătat o revenire extraordinară, este un Milan… Sunt echipele din Spania care au jucători valoroși cu educație fotbalistică în spate. Doar printr-o conjunctură, printr-o șansă, poți ajunge mai sus. Dinamo Kiev a realizat maximum pentru acest moment”, a spus Răzvan Lucescu, pentru ProSport.

Returul Villareal – Dinamo Kiev este programat joia viitoare, de la ora 22:00.

Dinamo Kiev a fost învinsă pe teren propriu, scor 0-2 de Villareal, în optimile Europa League
Dinamo Kiev a fost învinsă pe teren propriu, scor 0-2 de Villareal, în optimile Europa League

Campionatul, obiectivul principal pentru Dinamo Kiev: „Aici trebuie orientată concentrarea!”

Dacă va fi eliminat din Europa League, Mircea Lucescu se va putea concentra 100% pe lupta la campionat. Dinamo Kiev este lider în Ucraina, cu 40 de puncte după 17 etape. Principala urmăritoare este rivala Șahtior Donețk, care are cu patru puncte mai puțin.
În meciul tur, Șahtior s-a impus pe terenul lui Dinamo cu 3-0.
Răzvan Lucescu spune că toată concentrarea tatălui său trebuie să se orienteze către campionat și Cupa Ucrainei:

Eu cred că rămâne foarte important ce fac în campionat pentru că în fața lor este Șahtior Donețk, o echipă care domină campionatul, care a jucat în Europa League….Dinamo conduce clasamentul, este în Cupa Ucrainei, iar eu cred că aici trebuie orientată concentrarea lui Dinamo Kiev. Ce s-a întâmplat în Europa League este o poveste frumoasă.
Sunt fanatici acolo, așa cum sunt în toate țările, dar care își găsesc posibilitatea de a se exprima în fotbal și care nu acceptă ideea că el a fost adversarul lui Dinamo Kiev. Eu nu am vorbit aceste lucruri pentru că am fost depărțiți, dar eu cred că el ar trebui să simtă o satisfacție pentru că înseamnă că a fost un adversar foarte puternic când era la Șahtior și nu pot să îi ierte aceste lucruri.

Eu cred că tata este suporterul numărul 1 al lui Dinamo Kiev pentru că asta înseamnă că este suporterul muncii sale. A avut rezultate incredibile la o echipă care cunoștea o decădere”, a mai spus Răzvan Lucescu.

În runda viitoare din Ucraina, Lucescu merge în deplasare la Zorya. Formația din Luhansk este pe 3 în clasament și vine după un parcurs fantastic: 6 victorii consecutive.

Mircea Lucescu, sfătuit de fiul Răzvan să se concentreze exclusiv pe lupta din Ucraina
Mircea Lucescu, sfătuit de fiul Răzvan să se concentreze exclusiv pe lupta din Ucraina