Răzvan Lucescu recunoaște că s-a grăbit alegând PAOK. Ar fi putut antrena în Vest: “Două săptămâni mai trebuia să aștept”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.06.2021, 09:42
Răzvan Lucescu recunoaște că s-a grăbit alegând PAOK. Ar fi putut antrena în Vest: “Două săptămâni mai trebuia să aștept”

Răzvan Lucescu recunoaște că s-a grăbit alegând PAOK. Fostul selecționer s-a întors la echipa cu care a câștigat eventul in Grecia în sezonul 2018-2019. Asta deși ar fi putut avea șansa de a antrena într-unul din cele mai importante campioante ale Europei.

Fostul selecționer s-a despărțit la jumătatea lunii februarie de Al Hilal. Din acel moment, au existat mai multe zvonuri conform cărora fiul lui Mircea Lucescu ar fi dorit de mai multe cluburi din Italia. Printre ele se numără Sampdoria sau Parma.

Răzvan Lucescu recunoaște că s-a grăbit alegând PAOK: „Două săptămâni mai trebuia să aștept.”

Noul antrenor al lui PAOK Salonic a vorbit despre alegerea făcută. El a explicat că a fost extrem de aproape de a semna cu o echipa din Serie B, însă a ales cu sufletul și a revenit la clubul la care este extrem de apreciat, atât de conducere, cât și de suporteri.

Dacă aş mai fi avut răbdare, 10 zile, două săptămâni, aveam ofertă (n.r. – din Serie A). Eram sută la sută acum să mă duc în Serie B. Era posibilitatea unui succes şi deschiderii unor alte uşi, dar eram şi pentru aşteptarea pentru prima ligă, dar decizia acum a fost luată emoţional”, a spus Răzvan Lucescu pentru Telekom Sport.

Lucescu s-a obișnuit în ultimii ani cu trofeele, atât la PAOK, cât și la Al Hilal

De asemenea, fostul antrenor al Rapidului a explicat că îi este destul de greu să meargă să antreneze o echipa din partea inferioară a clasamentului. El a motivat această afirmație pe faptul că in ultimii ani s-a aflat in lupta pentru trofee. Atât la PAOK in mandatul precedent, cât și la Al Hilal. Astfel, la nivel mental ar fi destul de complicat să antreneze în acest moment o echipă angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării. Aceeași discuție se poate purta și despre o echipă de ligă secundă.

Răzvan Lucescu a vorbit despre revenirea la PAOK
Răzvan Lucescu a vorbit despre revenirea la PAOK

Mă gândesc cu dificultate la a accepta să preiau o echipă de la mijlocul clasamentului în jos, pentru că ştiu cum e să câştigi, cât de palpitant e să câştigi la vârful clasamentului. E o altă luptă, nu-ţi pot descrie. Te simţi la un alt nivel.

Mă puteam întoarce jos, cu un alt gen de luptă, cu evitarea retrogradării. Exista un proiect interesant, o echipă de tradiţie. Îmi place ca echipa pe care o antrenez să fie o echipă dominantă şi aşa ai şanse mai mari să câştigi trofee, campionate.

Şi stima jucătorilor creşte. Mai rar întâlneşti echipe cu filosofia de a se apăra şi să câştige pe contraatac. Îmi place ideea de fotbal, de a domina”, a mai spus Lucescu sursei citate