Răzvan Marin pleacă la Empoli, dar rămâne la Cagliari. Românul nu a scăpat definitiv de fosta sa echipă

Ștefănescu Dragoș / 29.06.2022, 22:49
Răzvan Marin pleacă la Empoli, dar rămâne la Cagliari. Românul nu a scăpat definitiv de fosta sa echipă

Răzvan Marin se desparte de Cagliari în această vară, după ce echipa a retrogradat în Serie B. În sezonul viitor, internaționalul român va juca la Empoli, sub formă de împrumut. Sarzii au păstrat însă o clauză prin care îl pot readuce pe Marin după doar un an.

Răzvan Marin va semna cu Empoli, dar se poate întoarce la Cagliari după doar un sezon

Răzvan Marin (26 de ani) se va despărți de Cagliari în această vară, după ce echipa a retrogradat în Serie B. Internaționalul român va semna cu Empoli, echipă ce a terminat sezonul trecut pe locul 14 în Serie A.

Dacă va dori să-l păstreze pe Răzvan Marin și după sezonul viitor, Empoli va trebui să plătească 6 milioane de euro. Din această sumă, Cagliari le va plăti 900.000 de euro celor de la Ajax Amsterdam, echipă de la care sarzii l-au cumpărat pe Marin pentru 10 milioane de euro. Conform contractului, Empoli va mai trebui să plătească 20% dintr-un transfer ulterior al lui Marin. Singura condiție este ca suma de transfer să fie de cel puțin 8 milioane de euro.

Pentru împrumutul din sezonul viitor, Empoli nu le va achita nicio sumă de bani celor de la Cagliari. Toscanii vor plăti însă integral salariul lui Răzvan Marin. Dacă va avea evoluții bune, internaționalul român ar putea prinde ulterior un transfer la o echipă mult mai puternică. În cazul în care Marin nu are prestații convingătoare, Empoli îl poate ceda înapoi la Cagliari, toscanii nefiind obligați să-l ia definitiv.

Răzvan Marin a evoluat două sezoane la Cagliari. Internaționalul român a bifat 76 de meciuri la formația din Sardinia, pentru care a marcat patru goluri și a oferit 12 pase decisive.

 Top 10 al celor mai valoroși fotbaliști români ai momentului

Răzvan Marin este cel mai valoros jucător român al momentului, cu o cotă de piață de 12 milioane euro. Internaționalul român ocupă însă poziția 752 în clasamentul mondial al celor mai valoroși fotbaliști.

Top 10 al celor mai valoroși fotbaliști români:

  1. Răzvan Marin (26 de ani / Cagliari) – 12 milioane de euro
  2. Alexandru Cicâldău (24 de ani / Galatasaray) – 7,5 milioane de euro
  3. Ianis Hagi (23 de ani / Rangers) – 7 milioane de euro
  4. Dennis Man (23 de ani / Parma) – 6,5 milioane de euro
  5. Nicolae Stanciu (29 de ani / Wuhan Three Towns) – 5,5 milioane de euro
  6. Florin Tănase (27 de ani / FCSB) – 5,5 milioane de euro
  7. Darius Olaru (24 de ani / FCSB) – 5,5 milioane de euro
  8. Valentin Mihăilă (22 de ani / Atalanta) – 5,5 milioane de euro
  9. Alexandru Mitriță (27 de ani / PAOK Salonic) – 4 milioane de euro
  10. Andrei Burcă (29 de ani / CFR Cluj) – 4 milioane de euro