Reacția categorică a lui Ilie Dumitrescu despre Chiricheș, după meciurile jucate la FCSB. De ce are nevoie fotbalistul pentru a reuși la echipa lui Becali

Bogdan Solomon 18.08.2023, 10:50
Reacția categorică a lui Ilie Dumitrescu despre Chiricheș, după meciurile jucate la FCSB. De ce are nevoie fotbalistul pentru a reuși la echipa lui Becali

Ilie Dumitrescu a dat verdictul după primele meciuri bifate de Vlad Chiricheș de când s-a întors, punctând și aspectele la care va trebui să mai lucreze pentru a-și recăpăta forma de altădată.

Ilie Dumitrescu, reacție categorică după meciurile jucate la FCSB

Fundașul de 33 de ani a devenit om de bază în angrenajul vicecampioanei, dar încă nu reușește să se ridice la nivelul așteptărilor patronului Gigi Becali. În manșa retur a duelului cu Nordsjaelland din preliminariile Conference League a încasat două cartonașe galbene după o oră de joc.

Ilie Dumitrescu i-a sărit în apărare, convins că își va face simțită prezența în jocul echipei, cu condiția să i se acorde mai mult timp pentru a ajunge la capacitate maximă din punct de vedere fizic. Potrivit spuselor sale, continuitatea va cântări decisiv în acest context.

„Eu consider că Vlad Chiricheș are nevoie de puțin tonus. Dacă va avea continuitate și echipa asta va fi în acest campionat la un nivel foarte bun, Chiricheș își va pune amprenta în sezonul viitor în cupele europene. A venit de puțin timp. E un decalaj de pregătire fizică la el, ca fotbalist și calitate clar că o să-și pună amprenta”, a opinat fostul mare internațional, la Digi Sport.

Chiricheș contestă arbitrajul: „Nu știu de unde până unde”

Imediat după fluierul final al meciului din Danemarca, Vlad Chiricheș a lansat un atac la adresa arbitrului, convins că primul cartonaș galben a fost acordat în mod eronat. Și-a asumat, în schimb, răspunderea pentru cel de-al doilea, care a dus automat la eliminare.

De asemenea, acesta le-a transmis un mesaj fanilor, îndemnându-i să susțină echipa în drumul spre primul titlu după opt ani de „secetă”. Următorul meci – în compania Politehnicii Iași – este programat duminică, 20 august, la 21:30.

„Sunt foarte dezamăgit. Nu am reuşit să înscriem azi, să câştigăm jocul de azi! Îmi pare rău că poate o prostie de-a mea… nu ştiu cum să o numesc, o greşeală… nu am mai putut să îmi ajut echipa, să încercăm să revenim. Dar asta este, acum trebuie să rămânem uniţi, să fim concentraţi să câştigăm campionatul. După părerea mea am făcut o repriză bună, am fi putut să înscriem.

Am avut două, trei situaţii foarte bune. Cumva penalty-ul acela ne-a tras un pic în jos. Nu vreau să găsesc alibiuri, dar cred că şi arbitrul a avut nişte decizii un pic controversate. Galbenul meu primul a fost… Nu ştiu de unde până unde. Al doilea, da, la experienţa mea nu ar fi trebuit să mă duc atât de agresiv acolo şi să iau al doilea cartonaş galben. Dar la primul nu ştiu ce s-a întâmplat.

Fanii au fost extraordinari, ne-au susţinut pe întreaga durată a meciului şi le mulţumim. Îmi pare rău că nu le-am oferit o victorie. Sperăm să fie alături de noi în campionat şi să ne ajute să câştigăm campionatul”, a declarat fundașul FCSB-ului.

Urmăriți Playsport.ro și pe