Reacția lui Xavi la prezentarea noului echipament: „Să vedem dacă vom câștiga!” Barcelona, în haine noi. VIDEO

Robert Zanfir / 04.06.2022, 00:08
Reacția lui Xavi la prezentarea noului echipament: „Să vedem dacă vom câștiga!” Barcelona, în haine noi. VIDEO

Barcelona și-a prezentat noul echipament de joc. Xavi (42 de ani) spune că acesta îi amintește de perioada Ronaldinho. Antrenorul nu s-a putut abține să nu amintească și de noile trofee pe care le așteaptă clubul.

Barcelona a terminat sezonul pe locul 2 în La Liga, sub marea rivală de la Real Madrid. Totuși, ultimii ani au arătat foarte rău pentru catalani, care l-au pierdut și pe Messi. În plus, criza financiară este una fără precedent în perioada modernă.

Barcelona și-a prezentat noul echipament. Cum a reacționat Xavi

Barcelona este în căutarea unei noi imagini pe care să o impună lumii fotbalului. Schimbarea echipamentului este unul dintre primii pași făcuți de catalani.

Conform site-ului oficial, noul echipemant este inspirat de ediția din 1992 a Jocurilor Olimpice, găzduită de Barcelona. Kit-ul a fost prezentat sub sloganul „The Flame Lives On” („Flacăra continuă să existe”). Trimiterea este la optimismul și entuziasmul de la începutul anilor 90, când orașul a suferit transformări profunde.

Pe lângă culori și design, echipamentul pentru sezonul 2022-2023 este inscripționat și cu numele noului sponsor. Spotify i-a luat locul lui Rakuten.

Invitat să vorbească despre noile haine ale echipei, Xavi s-a arătat încântat. Fostul mare mijlocaș spune că echipamentul îi aduce aminte de perioada Ronaldinho, de la mijlocul anilor 2000. Antrenorul nu a uitat să facă trimitere la nevoia de trofee a clubului, serios afectat din acest punct de vedere în ultima vreme.

„Foarte frumos, îmi place. Să vedem dacă o să ne poarte noroc și vom câștiga titluri. E frumos. Îmi plac culorile, e foarte modern și îmi dă un vibe bun.

(Despre șort – n.r.) Acesta îmi amintește de cel din 2004, cred. Cu Ronaldinho, Deco, Eto’o, da, acea eră. Foarte frumos, îmi place mult culoarea. E cool”, a spus fostul mare mijlocaș al catalanilor.

Modelul de echipament pe care Barcelona l-a purtat de-a lungul istoriei:

1899-1982: nu a existat un producător anume
1982-1992: Meyba
1992-1998: Kappa
1998-prezent: Nike (înțelegerea cu americanii a fost prelungită în șapte rânduri).

Contract fabulos pentru echipa catalană scos la iveală de presa spaniolă

Barcelona este pe cale să bată palma cu doi parteneri comerciali, care ar putea vira în conturile clubului impresionanta sumă de 900 de milioane de euro.

În ciuda rezultatelor foarte slabe din Europa, dar și parcursului pe alocuri catastrofal din campionat, Barcelona se poate mândri cu una dintre cele mai mari sume câștigate în urma meciurilor din Liga Campionilor și din Europa League.

În plus, presa spaniolă vorbește despre un contract uriaș pe care Joan Laporta este pe cale să îl asigure clubului. Conform El Confidencial, CVC Capital și Goldman Sachs ar putea pune umărul la redresarea clubului. Cei doi parteneri comerciali ar urma să vireze 900 de milioane de euro în conturile clubului.