Reacție șoc a lui CTP la succesele lui David Popovici: „Eu nu am de ce să fiu mândru de medaliile lui”

Ștefănescu Dragoș / 24.06.2022, 08:59
Reacție șoc a lui CTP la succesele lui David Popovici: „Eu nu am de ce să fiu mândru de medaliile lui”

David Popovici a uimit lumea sportului mondial cu performanțele sale excepționale de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Succesele tânărului sportiv român au produs un val de euforie în țara noastră. Pe fondul acestei situații, Cristian Tudor Popescu a oferit o reacție incredibilă. Jurnalistul susține că România nu are motive de mândrie pentru rezultatele lui Popovici, deoarece nu a contribuit cu nimic la ascensiunea acestuia.

Cristian Tudor Popescu, reacție uluitoare după succesul lui David Popovici de la Budapesta

Performanțele excepționale obținute de David Popovici la Budapesta au produs un val de euforie în țara noastră. Foști sportivi, jurnaliști, politicieni și simpli cetățeni au oferit reacții după succesul tânărului înotător. Pe fondul acestei situații, Cristian Tudor Popescu a avut un discurs uluitor. Jurnalistul susține că nu se simte mândru pentru performanțele lui Popovici, deoarece nu a contribuit cu nimic la ascensiunea fulminantă a acestuia. Mai mult, CTP consideră că România nu are niciun merit la succesele lui David.

Nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnii Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ”Ne-a făcut să fim mândri David Popovici”.

Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru. Dacă aș fi antrenorul lui, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-am făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în «escu»? Nu am de ce să fiu!”

Nici România nu are de ce să fie mândră, Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că David Popovici e opera lui Dumnezeu. În niciun caz nu e opera României”, a declarat Cristian Tudor Popescu la B1 TV.

La Budapesta, David Popovici a rescris istoria natației

David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 de metri liber dar și în cea de 100 de metri în cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta. Această performanță excepțională nu mai fusese atinsă din anul 1973, atunci când Jim Montgomery a triumfat la Belgrad în ambele probe. Totodată, David Popovici a devenit primul dublu campion mondial din istoria natației românești.

Reacțiile presei internaționale nu s-au lăsat așteptate după succesul fulminant al lui David Popovici la Budapesta.

Dublă istorică pentru tânărul David Popovici. Pentru prima oară din 1973 încoace, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. O finală de 100 metri liber este o cursă unică, nu se compară cu nimic. Presiunea nu-l afectează pe Popovici, care a câștigat pe final. Chiar dacă a arătat mai bine în semifinale, unde a avut un stil agresiv, Popovici a tranșat și finala. Întreaga lume a sportului îl consideră un star în ascensiune”, au notat cei de la Marca.