Rednic se revoltă: ”Lăsați oamenii pe stadioane!” Ce reguli propune, pentru a fi posibilă întoarcerea spectatorilor în tribune

Giosanu Catinca / 05.03.2021, 00:03
Rednic se revoltă: ”Lăsați oamenii pe stadioane!” Ce reguli propune, pentru a fi posibilă întoarcerea spectatorilor în tribune

Suporterii pot reveni pe stadioane la competițiile sportive, dar nu și în România. Printre cei care s-au declarat nemulțumiți de măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus se numără și Mircea Rednic. Ce reguli propune, pentru a fi posibilă întoarcerea spectatorilor în tribune?

Rednic se revoltă: ”Lăsați oamenii pe stadioane!”

Antrenorul Viitorului Constanța este de părere că riscul de infectare cu temutul virus din China este mult mai mare în unitățile de alimentație publică decât pe un stadion ocupat în proporţie de 30%. Tocmai de aceea, oficialul le-a recomandat autorităţilor române să permită accesul suporterilor la meciurile din Liga 1.

Reamintim faptul că luna aceasta se împlinește un an de când suporterii nu au mai pășit pe un stadion din România din cauza epidemiei de COVID-19.

În ultimele zile, s-a tot discutat despre propunerea ca suporterii să ocupe doar 30% din capacitatea stadioanelor. Mircea Rednic susține și el această idee. Ba chiar a propus anumite reguli, pentru a fi posibilă întoarcerea spectatorilor în tribune.

Ce reguli propune, pentru a fi posibilă întoarcerea spectatorilor pe stadioane

Mircea Rednic a propus implementarea unei reguli conform căreia fanii ar trebui să se poziționeze la o distanță de circa un metru și jumătate. Totodată, suporterii ar trebui să poarte mască de protecție sanitară. Și asta, pentru că așa prevede legea.

Normal că absenţa suporterilor afectează calitatea jocului. Eu nu cred că, fiind în aer liber, la 30% din capacitatea stadionului, se pot infecta oamenii. Faţă de ce am văzut cum stau la rând în weekend la schi sau un restaurante… Eu cred că riscul este mult mai mare acolo decât pe un stadion. Să facem o regulă, să stea la distanţă de patru scaune, cu masca obligatoriu şi eu sunt sigur că nu are cum să fie probleme.”, a propus Mircea Rednic, conform Digi Sport.

Declarațiile au fost făcute în timpul conferinței de presă premergătoare jocului cu Academica Clinceni.

Suporterii sunt dispuși să facă sacrificii pentru a reveni pe stadioane
Suporterii sunt dispuși să facă anumite compromisuri pentru a reveni pe stadioane

Gheorghe Mustață, despre revenirea suporterilor în tribune

La rândul lor, suporterii sunt conștienți de faptul că vor fi nevoiți să respecte anumite măsuri pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2. Chiar liderul galeriei FCSB a confirmat acest lucru.

Gheorghe Mustață nu crede că va fi o problemă din acest punct de vedere.

Din punctul meu de vedere, poate fi ordine pe stadioane. Noi am susținut și susținem în continuare demersul celor de la Dinamo, ei au făcut primii adresă către LPF pentru cei 30% din capacitatea stadioanelor. Am trimis și noi imediat hârtie, am înțeles că au trimis și cei de la Craiova din Liga 2. Noi suntem de acord și cred că putem controla lucrul ăsta. Atâta timp cât ai grupurile și stadionul mare, îi împarți la tribuna 1, tribuna 2, peluză. Cine nu respectă condițiile care ni se vor pune, din punctul meu de vedere, da, poate să joace un meci fără suporteri.”, a spus Gheorghe Mustață, într-o intervenție la ProSport Live.