Refuză campioana României pentru a juca în liga a doua din Spania! Decizia de ultimă oră a unui internațional

Olteanu Ștefan / 14.04.2021, 20:42
Refuză campioana României pentru a juca în liga a doua din Spania! Decizia de ultimă oră a unui internațional

Alexandru Pașcanu refuză o revenire la campioana României și spune că e mulțumit de statutul său la Ponferradina, în liga a doua din Spania. Fundașul central este om de bază la echipa sa de club, iar recent a impresionat și cu evoluțiile de la Campionatul European U21. Pașcanu este împrumutat de CFR Cluj la Ponferradina până în iunie 2022.

Refuză campioana României pentru a juca în liga a doua din Spania! Decizia de ultimă oră a unui internațional

Alex Pașcanu este sub contract cu CFR Cluj, campioana României din ultimele 3 sezoane, până în 2023. Fundașul a fost transferat de CFR în 2019, când Leicester a încasat în schimbul său 600.000 de euro. Pașcanu nu a primit prea multe șanse la Cluj, unde a jucat doar 5 meciuri. Din vara anului trecut, el a fost împrumutat pentru două sezoane la Ponferradina, în liga a doua din Spania. Împrumutul i-a priit lui Pașcanu, care s-a impus rapid la noua sa echipă. Mai mult, evoluțiile bune de la Ponferradina l-au adus și în vizorul selecționerului Adi Mutu. Pașcanu a jucat cu România U21 la Campionatul European și a fost titular în toate cele 3 meciuri. El a reușit să înscrie și un gol important în victoria cu Ungaria U21, scor 2-1.

Alex Pașcanu: „Nu există nicio opțiune de a pleca! Le-am transmis celor de la CFR Cluj!”

Fundașul a exclus orice posibilitate de a reveni la CFR Cluj. Campioana României și-ar dori să îl cheme înapoi din împrumut pe Pașcanu, pentru sezonul viitor, însă fotbalistul spune că nu vrea să audă de așa ceva și se simte foarte bine la Ponferradina:

Nu există nicio opțiune de a pleca. Le-am transmis (n.r. celor de la CFR Cluj) că sunt aici și îmi doresc să am parte de un sezon bun la Ponferradina. Apoi, nu știu ce va fi, dar în sezonul acesta și în următorul voi juca aici. Nu iau în calcul plecarea. Am un contract și îmi place aici, la Ponferradina”, a spus Pașcanu, pentru La Nueva Cronica.

Pașcanu este mulțumit la Ponferradina și nu vrea să audă de o revenire la CFR Cluj
Pașcanu este mulțumit la Ponferradina și nu vrea să audă de o revenire la CFR Cluj

Se luptă pentru un loc în La Liga

Ponferradina ocupă poziția a 8-a în liga a doua din Spania, cu 49 de puncte după 34 de etape. Cu 8 etape înainte de finalul sezonului regular, Ponferradina este despărțită de 6 puncte față de un loc de playoff.
Alex Pașcanu a jucat în 25 din cele 34 de etape și a reușit să înscrie și un gol pentru Ponferradina.

Este o experiență diferită, echipa este una bună și sunt fericit. Sunt foarte apropiat de colegi și în afara terenului. M-au ajutat când am venit aici și pentru acest lucru le mulțumesc.
Îmi doresc să joc cât mai mult posibil și să o fac bine. M-am întors foarte obosit de la Campionatul European de tineret, dar acum sunt bine. Au mai rămas opt meciuri din campionat, multe puncte puse în joc și trebuie să luptăm în fiecare joc”, a mai spus Pașcanu, potrivit sursei menționate.

Cota de piață a lui Alex Pașcanu este de 700.000 de euro, conform Transfermarkt.