Refuză Haaland? Barca are varianta B: o altă ”mașină de goluri”, din Serie A!

Moldoveanu Camelia / 06.04.2021, 09:52
Refuză Haaland? Barca are varianta B: o altă ”mașină de goluri”, din Serie A!

Barcelona și-a pregătit planul B, în cazul în care Haaland îi refuză. Norvegianul de 20 de ani este vânat de aproape toate cluburile importante din Europa. Rămâne de văzut cine o să-și permită să plătească un transfer astronomic. Până atunci, Barca sta cu ochii pe Inter Milano.

Lukaku i-ar putea lua locul lui Erling  Haaland la Barcelona

Rumelu Lukaku este planul B pentru Barca
Rumelu Lukaku este planul B pentru Barca

Cine o să pună mâna pe Haaland o să aibă, pentru multă vreme, o adevărată „mașină de goluri”, însă trebuie să-și permită un asemenea transfer. Ca să plece, în această vară, un club va trebui să plătească cel puțin 150 de milioane de euro celor de la Dortmund. La această sumă astronomică se adaugă un salariu de aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon. Peste aceste sume se adaugă și comisioanele către agentul Mino Raiola, dar și către părintele fotbalistului. Fiecare dintre cele două părți cer câte 20 de milioane de euro.

Potrivit mundodeportivo.com, în astfel de condiții, Barcelona și-a găsit un plan B, mai exact se gândesc la Romelu Lukaku, jucătorul celor de la Inter Milano. Prețul italianului este de 120 de milioane de dolari, un transfer scump pentru Barcelona, însă mult mai ieftin decât jucătorul celor de la Borussia Dortmund.

Cei de la Inter Milano vor să vândă, au nevoie să vândă. Pentru a acoperi datoriile, italienii se gândesc să vândă un nume mare: Lautaro Martinez sau Rumelu Lukaku . Cu toate că despărțirea celor doi va afecta Inter, problemele financiare sunt o prioritatea. Italienii au datorii de 140 de milioane de euro.

Rumelu Lukaku a reușit să marcheze 26 de goluri, în acest sezon, și să ofere 7 pase decisive., fiind golgeterul celor de la Inter.

Mai stă un an la Dortmund?

Haaland e ”hard to get”: sumă uriașă de transfer, salariu astronomic, plus 40 de milioane de euro! Cota norvegianului a explodat în ultimul an. Atacantul celor de la Dortmund a impresionat prin ușurința cu care marchează la foc automat. Nordicul este considerat urmașul lui Robert Lewandoski, un golgheter înnăscut. Cei doi se duelează în Bundesliga și marchează gol după gol.

Erling Haaland este dorit de toate cluburile mari din Europa, însă transferul său i-ar costa o avere
Erling Haaland este dorit de toate cluburile mari din Europa, însă transferul său i-ar costa o avere

Cu toate acestea norvegianul are doar 20 de ani, ceea ce îl face atractiv pentru aproape toate cluburile importante din Europa. Cine va pune mâna pe norvegian, își va asigura un star pentru ani buni de acum încolo. Asta doar dacă își va permite să plătească o sumă foarte mare

Problema este că nu vor exista multe cluburi care să suporte aceste costuri. Norvegianul și-a manifestat dorința de a juca în Spania, dar nici Real nici Barcelona nu par capabile de asemenea eforturi financiare.

Cluburile din Premier League pot fi o variantă, mai ales Chelsea și Manchester City. Pep Guardiola va căuta sigur o variantă pentru a-i înlocui pe Kun Aguero și Haaland pare opțiunea ideală. Asta chiar dacă Pep a lăsat de înțeles că City nu ar dispune de fondurile necesare pentru această tranzacție.

Dacă va mai sta un an la Dortmund, Haaland va putea fi cumpărat, vara viitoare, pentru suma de 75 de milioane de euro, lucru ce ar putea ușura o eventuală tranzacție.