Regretele rapidiștilor, după remiza dramatică din „Ștefan cel Mare”: „Dinamo poate bate pe oricine în România!” Aici toate reacțiile

Robert Zanfir / 23.10.2021, 22:46
Regretele rapidiștilor, după remiza dramatică din „Ștefan cel Mare”: „Dinamo poate bate pe oricine în România!” Aici toate reacțiile

Rapid a smuls un egal dramatic pe terenul rivalei Dinamo, 1-1. Gabi Torje a deschis scorul cu un gol fabulos, în timp ce giuleștenii au egalat pe final, prin Nicolae Carnat.

Dinamo a fost la un pas să pună capăt seriei dezastruoase de peste două luni de când nu a mai câștigat. Torje a fost omul meciului din Ștefan cel Mare. Mijlocașul a reușit mai întâi un gol turcesc, care i-a păcălit pe spectatori. Pentru oaspeți, a marcat Nicolae Carnat, care a șutat senzațional de la marginea careului mare.

Regretele rapidiștilor, după remiza dramatică cu Dinamo: „Poate i-am privit de sus!”

Rapidul nu reușește să profite de pașii falși ai celor de la Botoșani și de la Voluntari. Giuleștenii au scos dor un egal în fața marii rivale Dinamo.

Alex Dandea a recunoscut la finalul partidei că poate colegii lui i-au luat de sus pe dinamoviști.  Rapidistul a dat vina pe gazonul execrabil din Ștefan cel Mare.

Horațiu Moldovan a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. Portarul Rapidului a surprins la final. A declarat că Dinamo poate bate pe oricine din Liga 1, în ciuda situației din clasament.

Alex Dandea: „Terenul, cel mai prost din țară”

„Azi nu am făcut un joc foarte bun, dar trebuie să ne mulțumim și cu egalul. Mai avem mult de muncă și sper că la meciul cu Craiova să arătăm altceva.

Terenul cred că este cel mai prost din țară. Bine, acum nu dăm vina pe teren. Azi nu ne-a ieșit nimic, spre deosebire de meciul cu CFR. Asta a fost să fie.

Jucătorii care au venit de pe margine au venit cu un plus. Nicu Carnat a marcat un euro-gol. Îi mulțumim.

Întotdeauna așa a fost la Rapid, ne-am încurcat cu echipele mici. Trebuie să fim mai echilibrați. Cum ne-au tratat și cei de la CFR pe noi de sus, poate și noi i-am privit așa”, a declarat Alex Dandea.

Horațiu Moldovan: „Dinamo poate bate pe oricine în România”

„Dacă ne uităm la clasament, trebuia să câștigăm acest meci. Dar este un derby, ei au jucat foarte bine, au fost foarte motivați, noi am jucam mai slab.

Au o echipă bună, dacă îi luăm individual. La ei este greu, știm în ce situație sunt. Dar au o echipă bună și pot bate pe oricine în România.

Suntem o nou promovată, probabil nu ne-am obișnuit foarte bine cu ritmul Ligii 1. Sper să prindem play-off-ul.

Mi-aș fi dorit să fie suporterii. Dar respectăm decizia. Parcă nici nu ne-am obișnuit cu suporteri și s-a dat aceasta lege”, a declarat Moldovan.

Victor Angelescu: „Eu sunt foarte mulțumit”

„Mă bucur, e un punct câștigat, mai ales că am dat gol în minutul 91, eu zic că e bine, sunt mulțumit. Până acum nu am pierdut în derby-uri, e bine că am făcut un punct.

E păcat că s-a ales acest lucru, ar trebui să îi lase pe cei vaccinați pe stadion.

Nu mai speram, mai erau câteva minute. Felicit Dinamo pentru jocul făcut. Se vede mâna lui Mircea Rednic.

Am făcut un meci foarte bun cu CFR și știam că va fi foarte greu cu Dinamo. Dar noi cred că suntem foarte bine, suntem o nou promovată. Eu sunt foarte mulțumit.

Nu a mers jocul, dar nu mă întrebați pe mine, că nu sunt tehnician.

Stadionul ar fi trebuit să fie predat, dar nu a putut fi recepționat”, a declarat Victor Angelescu la finalul partidei.

Alex Ioniță: „Era păcat să pierdem”

Alex Ioniță a apreciat jocul bun al lui Dinamo, dar a declarat după partidă că ar fi fost păcat ca Rapidul să piardă, după victoria mare cu CFR Cluj.

„Înaintea meciului ne doream victoria. Ei au jucat mai bine, dar ne bucurăm că am reușit să egalăm pe final. Îmi doream foarte mult să intru, mă bucur că am reușit să aduc un plus echipei, pe faza ofensivă. Am scos acest rezultat datorită execuției lui Carnat.

Golul lui Carnat a fost mai frumos decât al lui Torje. Într-un derby nu contează poziția din clasament. Era păcat pentru noi să pierdem azi, după meciul bun cu CFR. ÎI felicităm pe cei de la Dinamo.

Nu credeam că o să se închidă din nou stadioanele, este trist, fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec. Sper să se termine odată cu acest covid și să se revină la normal.

Cred că altfel vor sta lucrurile pentru mine după un cantonament de iarnă. Se simte lipsa meciurilor”, a dedclarat Alex Ioniță.

Nicolae Carnat: „A fost cel mai frumos gol al meu în Liga 1”

„Mă bucur pentru șutul meu, care a mers direct în poartă. Sper să învățăm din greșelile pe care le-am făcut în meciul ăsta. Să trătam mult mai bine meciurile viitoare.

Cred că jocul nostru a fost de conjuctură. Se întâmplă să joci mai prost. A fost cea mai frumoasă reușită a mea din Liga 1. Mă bucur pentru ea. Am exersat la antrenament, am reușit să o dau în coltul lung.

A fost frumos, dar mai frumos era să câștigăm cele trei puncte. Fotbalul fără suporteri nu e la fel, se simte altfel cu galeriile în spate. Te simți mai fotbalist, îți dau mai multă motivație.

Eu cred ca au fost destui suporteri, a fost atmosfera ok”, a spus și autorul golului, Nicolae Carnat.

Dinamo – Rapid 1-1. ECHIPELE DE START:

DINAMO: Iliev – Sorescu, Pinto, R. Grigore, A. Radu – Torje, Răuță, Espinosa, Itu – Ivanosvki, Măgureanu
Rezerve: Eșanu, Ehamnn, Giafer, St. Filip, C. Matei, Bordușanu, Neicuțescu, Vestenicky, Bani
ANTRENOR: Mircea Rednic

RAPID: Moldovan – Dandea, Săpunaru, Dr. Grigore – Cl. Belu, Crepulja, Al. Albu, Hlistei – Sefer, Stahl – Ad. Bălan
Rezerve: Drăghia, Nastos, Moise, Carnat, A. Ilie, Florică, Alami, Marzouk, Al. Ioniță
ANTRENOR: Mihai Iosif

Stadion: Dinamo (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)